Hem / Aktuellt

Aktuellt

Nyheter

Visselblåsare på Attendos boende får Civilkuragepriset 2021

Stine Christophersen stod modigt upp för de boende och personalen på hennes arbetsplats Sabbatsbergsbyn under den värsta delen av covid-19-pandemin.

Möte för vård- och omsorgsarbetare i höst

Nu är det äntligen spikat! 11-12 september håller SAC ett stort vårdmöte på Teater Tribunalen i Stockholm. Det blir workshops i hur du kartlägger din arbetsplats, samtal om lyckade arbetsplatskamper och diskussioner om hur vi vårdarbetare kan hitta gemensamma strategier för organisering.

Videokafé 22 maj

Digitalt ideologiseminarium med föreläsning och diskussioner. Vad är den federalistiska principens betydelse för oss Syndikalister? är frågan vi ställer oss.

Första maj 2021

Fortfarande, är ingenting sig likt. Detta är andra året som vi inte samlas på Första maj för att tillsammans tåga stad och rike runt. Andra året i rad som våra tal förpassas till internet och våra demonstrationer ersätts med videofilmer av tomma torg. Men Första maj är endast en av årets 365 dagar. Kampen för ökat demokratiskt inflytande över företagsekonomin fortlöper alla årets dagar och under det gångna året har våra medlemmar återtagit miljontals kronor av sina chefer i stulna löner och i skadestånd.

Global May Day 2021

SAC Syndikalisterna är en del i det internationella nätverket Global May Day. Kapitalismen är global och vi måste bekämpa den tillsammans.

Hundra år av kvinnostrejker

Göteborgs lokala samorganisation (LS) har gjort filmer om kvinnors strejker. Susanne Fransson, docent i rättsvetenskap, vid Göteborgs universitet, delar med sig av sin forskning i en serie av sex stycken filmer.

Stockholms universitet stäms i Arbetsdomstolen

Fackföreningen Frescati LS av SAC stämmer universitetet med anledning av uppsägning av lärare. Den 1 oktober överlämnades stämningsansökan till Arbetsdomstolen av SAC:s fackliga samordnare. 

Vinst för städarbetarna

"För en vecka sedan fick vi dem". Det skriver de polska städarbetare som kämpar mot företaget ST24 service AB för att de utnyttjats med bland annat långa arbetspass och felaktiga avsked.

Information in several languages – Information på flera språk

The SAC has local organisations (LS) that are independent and gather workers, regardless of what kind of job you have, within a geographical area. Stockholms local of the SAC offers information about workers rights in fifteen different languages. Some of the information are available as videos and some of them are available here.

Pepp, film, snack och verkstad - Konferens + filmfestival i november

Återigen samkörs SAC:s årliga branschkonferens med Nordiska arbetarfilmfestivalen. Tillställningarna blir digitala i år och äger rum 6-8 november. Missa inte detta!