News

Insamling till kampanjen Rättvis vinhandel

Nu startar vi en insamling för kampanjen Rättvis vinhandel, som består av fackföreningar och organisationer i Sydafrika, Argentina, Chile, Sverige och Finland. Kampanjen kräver schyssta villkor för arbetare i hela värdekedjan av vin som säljs i Norden.

Facklig seger i Norrköping

Norrköpings LS tog fajten mot sexuella trakasserier och diskriminering på ett centralt beläget kafé. Nu betalar kaféet ut ett stort skadestånd och går en arbetsrättslig utbildning.

Fira 1 maj med SAC Syndikalisterna

Varje år är vi tusentals som går i SAC Syndikalisternas tåg på 1 maj. Här samlar vi information om arrangemangen runtom i landet.

Bra uppslutning på organiseringskonferensen

5-6 april samlades representanter för tolv LS på SAC-huset i Stockholm för att diskutera allt från medlemsvärvning till feministiska frågor.

Stöd antifascismen på arbetsplatserna

Vårdarbetare, brandmän och elever sätter ner foten och visar vad antifascism i praktiken är. De vet vilken viktig arena arbetsplatsen är, vilka möjligheter vi har där. Vi i SAC Syndikalisterna stödjer de initiativ som tagits, och hoppas att fler arbetsplatser kommer följa deras exempel.

Kvinnojour betalade ut lönefodran

Idag möttes Stockholms LS och kvinnojouren Terrafem i Tingsrätten. Tvisten slutade med en förlikning och LS medlem kompenseras med 22 000 kronor.

Missa inte LSORG2014

5-6 april är det dags för den årliga syndikalistiska organiseringskonferensen LSORG i Stockholm.

Stöduttalande till personalen på Öresundstågen

Personalen i Malmö järnvägssektion uttalar sitt stöd för kollegorna på Öresundstågen.

Insamling till ockuperade Vio.Me

SAC startar insamling till den ockuperade fabriken Vio.Me i Thessaloniki. Pengar behövs till nödvändiga juridiska processer. Sätt in ditt bidrag på: 809923-6. Märk inbetalningen ”ESE”.

 

Civilkuragepriset

SAC instiftade Civilkuragepriset 1999 till minne av den facklige aktivisten Björn Söderberg som mördades av högerextremister.

Registret - You do not have permission to view this object.

English

open conference

Undocumented workers and the criminalization of trade unions.

Bli medlem

Gå med i SAC du också! Du har allt att vinna.