GÅ MED I ETT MEDLEMSSTYRT FACK FÖR ALLA ARBETARE

Läs om hur du blir medlem.

Vi organiserar oss tillsammans för att förverkliga de frågor vi medlemmar själva bestämmer oss för att driva. Vi sätter inte hoppet till fackliga ombudsmän, domstolar, partier eller politiker. Vi organiserar oss för att förändra här och nu.

Här kan du läsa inspirerande berättelser om gemensam kamp för rättvisa löner, bättre bemanning och rimligare arbetstakt: röster från medlemmar från olika av LS av SAC

Vi är en fackförening för alla arbetare, oberoende av yrke eller bransch. Även arbetslösa, hemarbetare, studerande och egenföretagare utan anställda är välkomna (däremot inga arbetsköpare eller chefer med makt över andra arbetares möjlighet till försörjning).

Bli medlem i Stockholms LS

Här fyller du i en ansökan för medlemskap i Stockholms LS:

BLI MEDLEM

Har du frågor?

Hör gärna av dig till Stockholms LS på telefon 08-658 62 69 (telefontid på mån kl 10-13 samt ons kl 15-18) eller via stockholms.ls@sac.se

Alla är välkomna att gå vår Fackliga Introduktion

Där får man lära sig mer om arbetsrätt, syndikalism och Stockholms LS. Det är också ett bra tillfälle ställa eventuella frågor och träffa andra nya medlemmar.

Är du medlem i en annan fackförening och undrar över hur du byter till Stockholms LS?

Det är enklare att byta fack än vad många tror:

  1. Kontakta din nuvarande fackförening och begär utträde - de har ingen rätt att neka dig.
  2. Ansök om medlemskap i Stockholms LS enligt ovan.

Ett vanligt skäl att många tror det är komplicerat är att många blandar ihop medlemskapet i fackförening med medlemskapet i en arbetslöshetskassa. Men sedan flera år tillbaka är fackföreningarna och A-kassorna helt åtskilda. Du kan vara med i vilken A-kassa du vill. Så till börja med är det enklaste att vara kvar i din nuvarande A-kassa.

Tillbaka till Stockholm LS