Hem / it / Verifiera SSL-certifikat för säker anslutning

it

Verifiera SSL-certifikat för säker anslutning

I moderna webbläsare behöver du verifiera och installera vårt SSL-certifikat för säker anslutning mot SAC:s server, www.sac.se, lists.sac.se, priv.sac.se och några fler adresser. Här följer information om hur man verifierar vårt certifikat i din webbläsare. Om din webbläsare mot förmodan saknar rotcertifikatet från GlobalSign.com, vilken är utfärdare av vårt certifikat, hittar du det här tillsammans med instruktionför att installera det:

www.globalsign.com/support/intermediate-root-install.html

När du surfat in på www.sac.se titta då på informationen om certifikatet (Ofta åtkomligt genom att klicka på röd-svarta fanan i url:raden och välj visa certifikat). Kontrollera mot nedanstående uppgifter i bilden om det angivna fingeravtrycket stämmer.

certifikat-www.sac.se-20160111-20180216

Är det så att uppgifterna stämmer överens kan du acceptera certifikatet, lämpligen permanent. Annars kommer du att få frågan varje gång du behöver besöka en säker sida på SAC:s server.

Lycka till med din hädanefter säkra anslutning till www.sac.se!

Som vanligt när det gäller säkerhet är ingen kedja starkare är den svagaste länken. Har någon tagit sej in i din dator spelar det ju ingen roll om om din trafik går krypterad fram till vår server från din webbläsare då kan de ju läsa av vad du skriver på tangentbordet. Tänk också på att FRA och andra avlyssnar all trafik i luften via utlandet eller webben, så använd absolut inte trådlösa tangentbord eller o- eller lågkrypterade trådlösa anslutningar om det är känsliga data eller lösenord du skriver in.