Hem / it / Skaffa e-postlista

it

Skaffa e-postlista

Sektioner, syndikat, LS, distrikt, kommittéer, branschgrupper, federationer, div styrelser och annan syndikalistisk verksamhet kan få egna e-postlistor på SAC:s server.

Ni får sköta er egen lista själva; avgöra om den är öppen eller sluten, godkänna nya deltagare på listan och eventuellt moderera diskussionerna.
 För att få starta en lista, utse minst en listadministratör på ett styrelse- eller medlemsmöte och fyll i denna blankett . I brådskande fall kan ni kontakta oss på epost.webkom@sac.se och berätta vad ni vill. Använd då den e-postadress du angivit i medlemsregistret. Det underlättar lite när vi ska avgöra om ni är ni.

Annonserad, öppen eller sluten lista

Fundera på om ni vill ha er lista annonserad för allmänheten. En annonserad lista kommer med i webbgränssnittet på lists.sac.se. En öppen lista kan vem som helst skriva till, titta på arkivet över tidigare postade e-brev osv. Även en lista som vänder sig till bara en del medlemmar, som en branschlista, kan vara öppen. Fråga er om det skulle skada om alla SAC-medlemmar kan läsa listan. Om inte är den nog bäst som öppen! Även om en lista annonseras så behöver den inte tillåta postningar från annat än de som godkänts som medlemmar eller valfria adresser. Att endast medlemmar av listan kan titta på tidigare postningar kan ni också ställa in.