Hem / it / E-postlistor och nyhetsbrev

it

E-postlistor och nyhetsbrev

E-postlistor allmänt

E-postlistor är en form av diskussionslistor via Internet, baserad på e-post. Det fungerar som så att man anmäler sig till en e-postlista, och sedan får man automatiskt alla meddelanden som man själv och andra medlemmar skickar dit. Hur man anmäler sig till en e-postlista kan variera från fall till fall.

Värt att veta är att en del e-postprogram automatiskt kan sortera meddelanden från olika listor i olika e-postmappar. Det sker genom att man skapar s.k. filter. Detta är en bra åtgärd för att inte inkorgen ska översvämmas av brev. En del program kan även 'tråda' meddelandena från listorna.

Som vanligt - lär dig ditt program ordentligt!

Med (info)-länken i listan nedan kommer du till en sida där du kan anmäla dig till listan, ändra inställningar mm. Det kräver inte medlemskonto på www.sac.se!

Innan du tar aktiv del av internetdiskussionerna bör du läsa riktlinjer för internetdiskussioner

SAC:s E-postlistor

  • Debatt (info) E-postlista för allmän debatt inom SAC Syndikalisterna. Om SAC, syndikalismen, ideologi, aktuella händelser, samhället med mera. Allt som inte passar någon annanstans.
  • Kamp (info) E-postlista för frågor och svar. Koordinera praktisk facklig kamp och annat direkt kopplat till praktisk verksamhet.
  • Internationellt (info) E-postlista för SACs internationella arbete. Denna lista är i första hand för koordinering av och information om det internationella arbetet och händelser i världen. Debatt inskränker sig till sådant som rör internationellt arbete och internationella relationer.
  • LS-administration (info) E-postlista för praktisk hjälp med LS-administration i allmänhet och SAC works i synnerhet. En lista för frågor och svar.

Övriga e-postlistor hittar du här >>>

www.sac.se

  • Adm (IT) (info) E-postlista för administrationen av SAC:s internetservrar.
  • Webbkommunikation (info) E-postlista för arbetet med SAC:s webbplats. För kommunikation och diskussion rörande funktioner, innehåll, struktur och design.
  • Redaktionellt (info) arbete med SAC:s webbplats.

Slutna listor

Det finns fler listor, som bara är öppna för vissa grupper av medlemmar. Du kan se vilka och söka medlemskap i dom som berör dig direkt via e-postlistservern.

Vill du ha en ny lista kolla sidan om SAC:s IT-tjänster . Om någon info här är fel, sänd ett meddelande till hemsidan.webkom@sac.se .

SAC:s Nyhetsbrev

  • SAC Nyhetsbrev Nyhetsbrev från centralorganisationen som ger dig aktuell information om konflikter på arbetsplatserna och olika fackliga kampanjer direkt i din e-postlåda. Det kan även komma information om nyheter på SACs hemsida. Nyhetsbrevet är ingen diskussionslista, utan en prenumeration på ett informationsutskick. Det kommer högst något utskick i månaden.