Hem / LS / Umeå / Nyheter & uttalanden / Vi stödjer Hamnarbetarförbundet!

Vi stödjer Hamnarbetarförbundet!

.

Onsdagen den 23 januari går hamnarbetarna ut i en två timmars strejk för att, som största stuverifacket, få kollektivavtal med rätt att bevaka arbetsmiljön och medverka i lokala medbestämmandeförhandlingar. Arbetsköparföreningen Sveriges Hamnar svarar med en dagslång lockout mot hamnarbetarna.

Umeå LS av SAC vill uttrycka sitt fulla stöd för Hamnarbetarnas strejk. Hamnarbetarförbundet har aktivt motarbetats av arbetsköparen på odemokratiskt manér. Arbetsköparen ska inte bestämma vem som organiserar arbetaren, det borde vara självklart att de måste förhandla med de arbetarföreningar som finns.

Det är också uppenbart att det förslag till strejkförbud, som regeringen lagt fram, borde varit ett lockoutförbud istället. Sveriges Hamnar missbrukar lockoutvapnet för att tysta en motpart och tvinga arbetarna att överge sina fackliga rättigheter. 

Hamnarbetarförbundet är ett fackförbund med direkt medlemsdemokrati, och ett föredöme inom fackföreningsrörelsen idag. Allt stöd till Hamnarbetarförbundet!

För att stödja Hamnarbetarförbundet så finns mer information här: 
http://hamn.nu/article/2675/For-dig-som-vill-stotta-Hamnarbetarforbundet.html

Umeå LS av SAC
genom styrelsen 21 januari 2019

PS. Se även initiativet på Facebook, från Nätverket försvara strejkrätten Västerbotten, att besöka hamnarbetarna i Holmsund.

Tillbaka till startsidan

Related content

Comments

Log in or create a user account to comment.