Hem / LS / Umeå / Forum för medlemmar

Forum för medlemmar

Fackliga möten, ansikte mot ansikte, är viktigast. Men vi erbjuder också forum på nätet.

Tillbaka till startsidan

Umeå LS möten
Alla är välkomna till ett antal medlemsmöten per år. Det sker på kvällstid eller helger. Dessa möten är Umeå LS högsta beslutande organ (varav årsmötet väger tyngst). Medlemsmötena tar direkt demokratiska beslut. Årsmötet väljer också en styrelse och ibland kommittéer för att genomföra beslut, samordna verksamheten, ta beslut i frågor av mindre vikt och i brådskande frågor.

Alla medlemmar är också välkomna till fackliga utbildningar, föredrag, seminarier, sociala och kulturella arrangemang. Du är välkommen att ställa upp i val till styrelsen eller en kommitté.

Umeå LS e-postutskick
Aktuell information om verksamheten mejlas till alla medlemmar. Har du inte fått något utskick? Kolla filtret/skräpkorgen! Om du inte har fått utskick på länge, mejla umea.ls[a]sac.se och be om utskick fortsättningsvis.

Sektioner
Medlemmar som tillhör en sektion deltar primärt på sektionens möten under arbetstid. Sektionerna har även sina egna e-postutskick m.m. Sektionerna är självbestämmande i lokala angelägenheter, men samarbetar med syndikalister på övriga arbetsplatser genom Umeå LS. Varje sektion förväntas skicka ombud till Umeå LS medlemsmöten och rapportera till LS-styrelsen.

SAC:s nätforum
I SAC:s diskussionsforum kan du chatta och ställa frågor i fackliga ämnen, se videoföreläsningar och mycket annat. Forumet administreras med omsorg. Du slipper bruset och röran som präglar många sociala medier. 

Du loggar in med ditt personnummer (10 siffror) och ett lösenord. För att få lösenord, begär du det här. Hämta lösenordet i din e-post. Logga sedan in på forumet här. Forumet är öppet för alla SAC-medlemmar. En särskild del för Umeå LS finns här.

Får du inget lösenord på e-post? Kolla skräpkorg/filter! Kanske har du inte meddelat SAC:s medlemsregister en e-postadress. Gör det nu, ange ditt personnummer och be om lösenord. Du mejlar: medlemsregistret[a]sac.se. Invänta svaret och lösenordet. Logga sedan in via länken ovan.

Har du inget personnummer? Logga in med ditt medlemsnummer (se baksidan av tidningen Syndikalisten).

SAC-insidan och SAC-share
När du har skaffat inloggning kan du använda samma lösenord och ditt personnummer (10 siffror) för att komma till SAC-insidan och SAC-share. På insidan kan du se hur du ligger till med avgifterna, uppdatera dina uppgifter om lön och arbetsplats m.m. Share är SAC:s motsvarighet till "Dropbox", "Google Drive", "Trello" och liknande tjänster. Där kan alla medlemmar samla och dela dokument, bilder, videoföreläsningar etc.

Gå till insidan
Gå till share
Gå till forum

I forumet kan du ställa frågor och lära dig mer om både insidan och share.

Byta lösenord?
Om du vill byta till ett lösenord som är lätt att komma ihåg loggar du in på insidan, klickar på "Mitt medlemskap", sedan på ditt förnamn/efternamn till höger och byter. Det nya lösenordet används för forumet, insidan och share.

Gå vidare till Kalendarium

Tillbaka till startsidan