Hem / LS / Umeå / Bli medlem

Bli medlem i Umeå LS

Är ni flera arbetskamrater som vill tillhöra en syndikalistisk fackförening? Ansök gärna om medlemskap hela gruppen samtidigt. Ni får facklig utbildning, hjälp med att värva fler arbetskamrater och starta en sektion på jobbet. En sektion är en fackklubb för alla yrken utom cheferna.

Tillbaka till startsidan

Krav för medlemskap
Eftersom vi är en facklig organisation välkomnar vi alla utom cheferna. Kravet för medlemskap är att du respekterar organisationens grundläggande värderingar. Alla medlemmar måste följa fackföreningens demokratiska beslut, agera solidariskt på jobbet och respektera att facket är oberoende av religiösa och politiska organisationer. Du ska även ha tagit del av SAC:s principförklaring.

Bli medlem
Du som vill bli medlem fyller i en ansökan här. Glöm inte att ange en e-postadress för att ta emot fakturan för fackavgiften. Så snart du har fått första fakturan, betalar du avgiften på SAC:s bankgirokonto: 889-4800. Du betalar i förskott, alltså för den kommande månaden. Se aktuell fackavgift här. Skaffa helst autogiro (se instruktionen nedan).

Alla nya medlemmar välkomnas till en facklig grundkurs som avverkas på en kväll. Vi bjuder på fika, berättar hur organisering på arbetsplatsen går till och hur du får ut mesta möjliga nytta av medlemskapet. Vill du veta när nästa grundkurs ordnas? Kontakta Umeå LS styrelse!

Byta fack
Om du vill byta från ett fackförbund till oss, begär du utträde. Om du vill påskynda utträdet, slutar du omedelbart att betala avgiften. Om din arbetsgivare drar av fackavgiften på din lön, begär du att detta upphör.

Autogiro
För att betalningen av fackavgiften till oss ska fungera måste du ha angett en e-postadress för mottagande av fakturor. Har du inte fått någon faktura? Kolla e-postens skräpkorg/filter! Får du ingen faktura ska du snarast mejla medlemsregistret[a]sac.se, ange ditt personnummer och den e-postadress du vill ha fakturorna på.

Du kan logga in på din internetbank och begära autogiro för fackavgiften. Ange SAC:s bankgirokonto i sökrutan: 889-4800. Ange också ditt personnummer (istället för OCR-nummer) för att slutföra begäran om autogiro.

Om du har Swedbank kan du vara tvungen att växla över till bankens gamla plattform. Tjänsten autogiro dröjer i Swedbanks nya plattform. Notera att du inte kan använda tjänsten "stående överföring" till ett bankgirokonto. Du måste begära autogiro.

A-kassa
Om du redan är med i en a-kassa kan du kvarstå i den a-kassan. Annars kan du välja det billigaste alternativet. A-kassorna fungerar i praktiken som myndigheter under samma regelverk. 

En a-kassa som alla löntagare kan ansluta sig till oavsett yrke eller utbildning är SAAK.

Hjärtligt välkommen till en fri kämpande fackförening!

Gå vidare till Starta en sektion

Tillbaka till startsidan