Hem / LS / Malmö

Malmö

Välkommen till Malmö lokala samorganisation av SAC Syndikalisterna

Malmö LS organiserar alla arbetare i Skåne och Blekinge, oavsett yrke, bransch, löneform, anställningsform, anställningsgrad eller legal status. Därtill organiserar vi även studenter, arbetslösa och pensionärer.

Vi tror att alla arbetare har gemensamma intressen gentemot arbetsköparen och att en fackförening för alla arbetare är en fackförening som bäst kan ta tillvara på dem. Vi består av 8 branschindelningar – så kallade syndikat – som bidrar med kompetens och organisation för varje bransch. Vi är en direktdemokratisk fackförening där besluten fattas av medlemsmöten och av styrelsen som väljs vid varje årsmöte.

Hos oss ger vi dig och dina arbetskamrater den bästa förutsättningen för att få det bättre i arbetslivet – nämligen att starta upp en driftsektion (lokal fackklubb) på ditt jobb. Driftsektionen startas upp av tre eller fler medlemmar och har självbestämmanderätt gentemot Malmö LS och SAC. Med driftsektionen kan ni begära förhandling, tillsätta skyddsombud, teckna avtal och vidta stridsåtgärder – allt med ekonomisk och praktisk uppbackning av Malmö LS och SAC!

Så vad väntar du på? Gå med i dag!

Malmö LS ligger på Davidhallsgatan 4, Box 17575, 200 10 Malmö
Expeditions- och telefontiderna är klockan 17:00 - 19:00 tisdagar och torsdagar.
Tel: 040-126178
Epost: Malmo.ls@sac.se

 

Nyheter

Hundra år av kvinnostrejker

Göteborgs lokala samorganisation (LS) har gjort filmer om kvinnors strejker. Susanne Fransson, docent i rättsvetenskap, vid Göteborgs universitet, delar med sig av sin forskning i en serie av sex stycken filmer.

Stockholms universitet stäms i Arbetsdomstolen

Fackföreningen Frescati LS av SAC stämmer universitetet med anledning av uppsägning av lärare. Den 1 oktober överlämnades stämningsansökan till Arbetsdomstolen av SAC:s fackliga samordnare. 

Vinst för städarbetarna

"För en vecka sedan fick vi dem". Det skriver de polska städarbetare som kämpar mot företaget ST24 service AB för att de utnyttjats med bland annat långa arbetspass och felaktiga avsked.

Information in several languages – Information på flera språk

The SAC has local organisations (LS) that are independent and gather workers, regardless of what kind of job you have, within a geographical area. Stockholms local of the SAC offers information about workers rights in fifteen different languages. Some of the information are available as videos and some of them are available here.

Pepp, film, snack och verkstad - Konferens + filmfestival i november

Återigen samkörs SAC:s årliga branschkonferens med Nordiska arbetarfilmfestivalen. Tillställningarna blir digitala i år och äger rum 6-8 november. Missa inte detta!

Solidaritet med arbetare i Bangladesh

Dragon sweater är en fabrik i Bangladesh som syr och packar tröjor åt butikerna New Yorker, Lidl och Walmart. Men i mars 2020 stängdes fabriken ned, på grund av covid-19, enligt ägarna. Den lön som arbetarna hade rätt till betalades inte ut.

Tornväktaren får tillbaka jobbet efter beslut i Arbetsdomstolen

- Jag är framför allt glad att få komma tillbaka till tornet och kunna fortsätta det fackliga arbetet med en tryggare anställning i ryggen. Skadeståndet känns mindre viktigt för mig, säger tornväktaren Ludvig Olsson.

För en mer jämlik och rättvis värld!

Uttalande från SAC:s centralkommitté, i solidaritet med #Blacklivesmattersweden.

Indrivna löneskulder och arbetstillstånd tillbaka

I slutet av maj har Stockholms lokala samorganisation (LS) rapporterat om flera fackliga segrar.

Första maj 2020

De flesta lyckades nog underhålla och peppa sig under första maj trots att demonstrationer och många torgmöten tvingades utebli. I sociala medier fanns tal att lyssna på från en del LS och några musiker bjussade på sång. Första maj-radio fick vi från kulturhuset Cyklopen i hela 21 timmar. Här bjuder medlemmar och andra syndikalister på bilder från det första firandet av första maj i corona-tider. De flesta av fotografierna har delats genom Facebook och Instagram. Nedanför bilderna finns en länk till vår generalsekreterare Erik Bonks första maj-tal och sedan presenteras rödsvarta koordinationens första maj-uttalande.

Kontakt

Davidhallsgatan 4, Malmö

Telefon: 040-126178
Epost:malmo.ls@sac.se

Expeditionstid
Tisdag 17 - 19
Torsdag 17 - 19

Postadress
Box 175 75
200 10 Malmö

Bankgiro: 5230-3567

Kalendarium