Hem / LS / Bergslagen / Bli aktiv

Bli aktiv i facket

Så här gör du för att bli aktiv i vårt fack.

Det är både enkelt och viktigt att bli aktiv

Vårt fack bygger på att vi som medlemmar är aktiva, drivande och intresserade av verksamheten. Då behöver vi inte lägga makt och ersättningar i händerna på några ombudsmän. För börja delta i det fackliga arbetet behöver du inte ha några särskilda kunskaper; meningen är att vi lär oss medan vi deltar i det praktiska arbetet.

Skicka ett mejl till oss och anmäl ditt intresse för att bli aktiv så får du hjälp och information om hur du går tillväga. Du väljer naturligtvis själv hur aktiv du vill vara.

Om du inte vill engagera dig på regelbunden basis, utan bara vill hjälpa till ibland när det behövs extra hjälp så går det förstås också bra. Har du någon speciell färdighet eller är det något speciellt du vill bidra med såsom översättning, förhandling, banderollmålning, webdesign, blockadvakt etc. så anger du detta.

Håll utkik i kalendariet

Vill du vara aktiv är det viktigt att veta vad som händer. Lite koll får man genom att läsa vår interna tidning Solid och genom att hålla ett öga på kalendariet.

Ett tips är också att komma på arbetsmöten och medlemsmöten. Förutom själva deltagandet på mötena så är också LS-lokalen öppen för alla i anslutning till dessa. Då har vi ett bokcafé där vi säljer böcker/tidningar och såklart fika. Det är även en tid för medlemmar i LS att komma förbi och diskutera sin arbetssituation eller bara umgås.

 

Delta i studieverksamheten

I en aktiv verksamhet behövs både kunskap och erfarenhet. Erfarenheten får vi från det dagliga arbetet och kunskapen får vi genom kursverksamhet och studiecirklar.

LS arrangerar löpande såväl grundkurser som fördjupningskurser. Är du intresserad av kursverksamheten eller vill delta i arbetet så kan du LS.

 

Skapa en användare på sac.se

Alla medlemmar har möjlighet att skapa ett användarkonto på vår hemsida. Som inloggad har du bl.a. tillgång till internt material och får behörighet att uppdatera kalendarium. Inloggningsuppgifter får du när du registrerar dig.

Gå med på mejlinglistan

Är du medlem i facket och vill ha kontinuerlig information om vad som händer kan du skicka ett mail till oss med ditt namn och din e-post så lägger vi till dig vår mejinglista.