Bussarbetarna i Sundsvall

bas_banner

Fackföreningen Bussarbetarna i Sundsvall (BAS), är öppen för alla arbetare i bussbranschen i Sundsvall med omnejd. Vi ingår i Sundsvalls Syndikalistiska Ortsektion (SSO).

Oavsett vilket arbete du har inom branschen så ingår du i ett kollektiv som tillsammans kan påverka sina arbetsvillkor. Vi vill ha en säker arbetsmiljö, möjlighet att påverka vårt arbete, rimliga raster och arbetstider, förutsättningar att kunna utföra ett bra jobb, möjlighet till utveckling och sist men inte minst en rimlig ersättning för vårt arbete. Allt detta vill arbetsköparen minimera eftersom man vill kunna lägga ett så lågt bud som möjligt till nästa upphandling samtidigt som man inte vill nagga på aktieägarnas vinstkrav. Detta vinstkrav är nämligen viktigare för företaget än de anställdas hälsa och säkerhet.
Det är därför viktigt att vi som är förare, mekaniker, tvätthallsarbetare och alla andra arbetare i bussbranschen gemensamt arbetar för att tillvarata våra intressen. BAS ger oss möjligheten att bedriva facklig kamp på våra arbetsplatser utan att någon högre upp i den fackliga hierarkin kan lägga sig i eller sätta käppar i hjulen. Besluten tas av dem det berör och inte av "förbundet" eller någon ombudsman. Vi bestämmer själva!

Välkommen!

Om BAS

 

Kontakta oss

Här kan du läsa om hur du kontaktar oss.

Här finns även mer info, tex Personalbussen.