Hem / LS / Malmö

Malmö

Välkommen till Malmö lokala samorganisation av SAC Syndikalisterna

Malmö LS organiserar alla arbetare i Skåne och Blekinge, oavsett yrke, bransch, löneform, anställningsform, anställningsgrad eller legal status. Därtill organiserar vi även studenter, arbetslösa och pensionärer.

Vi tror att alla arbetare har gemensamma intressen gentemot arbetsköparen och att en fackförening för alla arbetare är en fackförening som bäst kan ta tillvara på dem. Vi består av 8 branschindelningar – så kallade syndikat – som bidrar med kompetens och organisation för varje bransch. Vi är en direktdemokratisk fackförening där besluten fattas av medlemsmöten och av styrelsen som väljs vid varje årsmöte.

Hos oss ger vi dig och dina arbetskamrater den bästa förutsättningen för att få det bättre i arbetslivet – nämligen att starta upp en driftsektion (lokal fackklubb) på ditt jobb. Driftsektionen startas upp av tre eller fler medlemmar och har självbestämmanderätt gentemot Malmö LS och SAC. Med driftsektionen kan ni begära förhandling, tillsätta skyddsombud, teckna avtal och vidta stridsåtgärder – allt med ekonomisk och praktisk uppbackning av Malmö LS och SAC!

Så vad väntar du på? Gå med i dag!

Malmö LS ligger på Davidhallsgatan 4, Malmö
Expeditionstiderna är klockan 17:00 - 19:00 tisdagar och torsdagar.

Tel: 040-126178
Obs: Telefontider är samma som expeditionstiderna.

Epost: Malmo.ls@sac.se

Post: Box 17575, 200 10 Malmö

 

Nyheter

Föreläsning: Facklig organisering i fängelserna

SAC:s internationella kommitté håller en seminarieserie på temat Sociala rörelser och facklig kamp. Nästa föreläsning sker onsdagen 6 november. Platsen är ABF Stockholm, Sveavägen 41. Fri entré.

OBS ! ÄNDRING I PROGRAMMET! Huvudföreläsaren Oliver Rast är sjuk och kommer inte. Vi samlas ändå för en gemensam diskussion om facklig organisering bland fångar och inlåsta. Gabriel Kuhn från SAC:s internationella kommitté ska ge en inledande överblick över nuvarande fångfack i Europa och Nordamerika.

Föreläsning: Motstånd mot högervågen i USA

SAC:s internationella kommitté håller en seminarieserie på temat Sociala rörelser och facklig kamp. Den första föreläsningen sker onsdagen 9 oktober. Platsen är ABF Stockholm, Sveavägen 41. Fri entré.

Civilkuragepriset 2019

Civilkuragepriset 2019 tilldelas Anna-Karin Engström. Hon gav kollegorna mod att gå samman och protestera mot en livsfarlig arbetsmiljö. Anna-Karin vill inspirera andra till att kämpa för demokrati, gemenskap och säkerhet på sina arbetsplatser.

Föreläsning: Kvinnostrejk 8 mars – internationella erfarenheter

SAC:s internationella kommitté håller en seminarieserie på temat Sociala rörelser och facklig kamp. Den första föreläsningen sker onsdagen 9 oktober. Platsen är ABF Stockholm, Sveavägen 41.

Vill du organisera SAC:s kvinnokonferens 2020?

SAC Syndikalisterna söker dig som är medlem och icke-man och vill vara deltidsanställd för att arrangera vår nationella kvinnokonferens den 8 mars 2020.

Vinarbetare kräver Systembolagets ansvar

– Systembolaget har startat ett krig med fattiga. Vi har gett dem alla bevis. Ändå ger de vinföretagarna ett okej, att de får fortsätta, säger Trevor Christians, generalsekreterare i CSAAWU, ett Sydafrikanskt lantarbetarfack. I våras var han och Danielle De Witt, lantarbetare, på turné här i Sverige för att påverka den svenska vinimporten. Stockholms LS höll en föredragskväll med bokpresentation och en pratstund med våra Sydafrikanska kamrater.

För gemenskap och kollektiv styrka

När jag besöker Socialt center i Folkets Husby har verksamheten varit i gång i ett halvår. Arvid Håkansson från Solna LS är där varje tisdag för att ge besökare svar på frågor kopplat till arbete eller hjälpa till med något annat. Det går också att få råd kring juridik och bostad i samarbete med andra organisationer.

Från sommarens aktiviteter: Almedalen och Järva

I somras fanns SAC Syndikalisterna på plats i Almedalsveckan på Gotland. Nytt för i år var medverkan under Järvaveckan i Stockholm. 

Branschkonferens 2019. Kom till Malmö i november!

Den 8-10 november händer det i Malmö! Då kör vi SAC:s branschkonferens tillsammans med Nordiska Arbetarfilmfestivalen. Missa inte en härlig mix av workshops, filmer, samtal och mingel! Allt med arbetarkamp och organisering som tema.

Kom till Malmö i november!

Anmäl dig senast den 6 oktober HÄR!

 

Hjälp oss att stå starka mot islamiska regimen i Iran

Vi har tidigare publicerat en text om arbetare i Iran som strejkar och blir fängslade och utsatta för tortyr.  Iransk-svenska arbetarsolidaritetskommittén skickade denna text till oss under sommaren 2019. SAC stödjer arbetarna som kämpar i Iran och vill därför publicera detta:

Kontakt

Davidhallsgatan 4, Malmö

Telefon: 040-126178
Epost:malmo.ls@sac.se

Expeditionstid
Tisdag 17 - 19
Torsdag 17 - 19

Postadress
Box 175 75
200 10 Malmö

Bankgiro: 5230-3567

Kalendarium