Hem / Branscher / Industri / Malmö / Industriarbetarsyndikatet / Pressmeddelanden / Pressmeddelande: SAC varslar Gambro AB om stridsåtgärder

Pressmeddelande: SAC varslar Gambro AB om stridsåtgärder

Industriarbetarsyndikatet varslar Gambro AB i Lund om stridsåtgärder

Måndagen den 16 mars träder fackliga stridsåtgärder i kraft på Gambro AB som varslats av Malmö industriarbetarsyndikat av SAC. Stridsåtgärdena består bland annat i blockad av arbetsuppgifter. Stridsåtgärdena vidtas på grund av en bestraffande omplacering av en SAC medlem på Repairshop Gambro AB i Lund, samt pågrund av missgynnande i lönesättningen för medlemmar. Stridsåtgärdena kommer att trappas upp om ingen överenskommelse uppnås.

- Stridsåtgärdena vidtas som en protest mot att kritiska arbetare på Gambro bemöts med bestraffningar och missgynnande i den individuella lönesättningen, säger Thomas Friesleben, arbetsplatsombud för Malmö industriarbetarsyndikat av SAC på Gambro AB i Lund.

- Syndikatet har bestämt sig för att utöka stridsåtgärdena om inga överenskommelser uppnås. Tyvärr har Gambro AB förvärrat konflikten genom att försöka förbjuda utdelning av vår information Erbjudandet av kompromisser har erbjudits Gambro men jag har fortfarande inte fått nått svar, säger Peter Jacobsson förhandlare för Malmö industriarbetarsyndikat av SAC.

Gambro AB, facket, SAC, syndikalisterna