Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

SBSS-MÅLET AVGJORT

Arbetsdomstolen har idag avkunnat sin dom i SBSS-målet. Sommaren 2014 vägrade SBSS - Syndikalistiska Bussarbetarsektionen i Stockholm köra bussar täckta med SD-reklam och blev stämda på 100 000 kronor av Keolis för ett, enligt dem, ogiltigt varsel. Arbetsdomstolen valde att gå på arbetsköparens linje och dömde SBSS till skadestånd på 70 000 kronor för brott mot varselplikten i MBL, samt betalning av rättegångskostnader på 120 000 kronor. Enligt AD finns inte stöd för att bussförarnas arbete med att köra bussar med SD-reklam av säkerhetsskäl omedelbart behövde stoppas. SAC och SBSS står dock fast vid våra principer: Vi ångrar inte att vi blockerade bussarna!

SYNDIKALISTER STÅR UPP MOT AVTALSKRAV

Avtalsrörelsen är i full gång, detta år med en allt aggressivare arbetsköparkår som gör sitt bästa för att försämra sina anställdas villkor. Här kommer ett uttalande från vår driftsektion SAC-DSTS för arbetare som jobbar på Stockholms spårvägar: 

45 000 TILL BRUNNSPROJEKT I BANGLADESH

Pers insamling skapar konkret förändring, både för lokalbefolkningens levnadsförhållanden och samhällsstrukturer. 

NY DRIFTSEKTION PÅ CYKELBUTIK

Grattis till personalen på EcoRide i Malmö, nu har ni en stridbar fackklubb på jobbet!

SPARKAD FÖR SÄKERHETSARBETE – LS REDO ATT STÄMMA

Stockholms LS och driftsektionen för Stockholms tunnelbana och spårvägar (DSTS) är snart redo att skicka in stämningsansökan till domstol i ärendet mot Strukton Rail. En medlem blev uppsagd efter att ha påtalat säkerhetsbrister men företaget vägrar ange rimliga skäl till uppsägningen. 

LÄMNAT KOMMUNAL? VÄLKOMMEN TILL SAC.

Hos oss går alla medlemspengar till den fackliga verksamheten, vi har inga högavlönade pampar och vår organisationsstruktur är strikt basdemokratisk.

SYNDIKALISTER SKRIVER HISTORIA PÅ AMAZON

På Amazons lager i Poznan har 300 lagerarbetare bildat en driftsektion i det syndikalistiska facket IP. Vi har träffat Agnieszka och Pawel som berättar om kollektiva krav och om att skriva historia på jobbet.

MÖT SAC PÅ SOCIALISTISKT FORUM

SAC arrangerar fyra programpunkter på Socialistiskt forum i Stockholm 28 november.

NYA DRIFTSEKTIONER I SOLLEFTEÅ OCH BOTKYRKA

Grattis personalen på Vallaskolan i Sollefteå och på Botkyrka bibliotek. Nu har ni stridbara fackklubbar på jobbet!

CIVILKURAGETS DAG 12 OKTOBER

Idag hedrar vi minnet av syndikalisten Björn Söderberg som mördades av nazister i sitt hem 1999 för att han avslöjat att en ledande nazist var förtroendevald i Handelsanställdas förbund. I Stockholm och Göteborg arrangerar LS manifestationer och på bio Bristol i Sundbyberg blir det olika kulturaktiviteter. Läs mer på vår Facebooksida: https://www.facebook.com/SAC.Syndikalisterna