Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Strejk och blockad på Enköpings-Posten

Med anledning av att förhandlingarna strandat 7/11 med Enköpings-Posten har Enköpings LS av SAC/Syndikalisterna varslat om stridsåtgärder.

KPF: Stöduttalande till SAC:s Papperslösagrupp

Med anledning av Ung Vänsters angrepp på SAC:s fackliga organisering av personer som arbetar i Sverige utan uppehållstillstånd, de så kallat ”papperslösa”, vill Kvinnopolitiskt forum uttrycka sitt fulla stöd till Papperslösagruppen.

Restaurang på Lilla torg i facklig blockad

Under två timmar fredag kväll höll den syndikalistiska fackföreningen Malmö Hotell & Restaurangsyndikat av SAC- syndikalisterna en blockad av sushirestaurangen Izakaya Koi på Lilla Torg i Malmö. Blockaden hölls som planerat mellan 20 till 22 på kvällen trots massiva polisingripanden.

Blodig sushi på Lilla Torg

Malmös Hotell- och Restaurangsyndikat av SAC-syndikalisterna uppmanar till bojkott av sushirestaurangen Izakaya Koi på Lilla Torg i Malmö. Syndikatet ligger i konflikt med Koi sedan en av cheferna brutalt misshandlat en anställd på restaurangen. Ledningen för Koi vägrar att ta ansvar för övergrepp mot sina anställda och har försatts i blockad tills dess detta sker och kollektivavtal med valfritt fackförbund har tecknats.

SAC sätter Arena Personal i blockad

Från och med onsdagen den 18 oktober 2006 kl 05.00 inleder Malmö LS av SAC-syndikalisterna en blockad mot bemanningsföretaget Arena Personal, samt alla deras kunder.

Blockader mot Lundagårds dödshot

I protest mot de dödshot som utfärdats mot vår medlem som gått ut i strejk mot arbetsförhållandena på Conditori Lundagård har två blockader av konditoriet genomförts.

Seger mot Sova

Under senhösten 2006 och vintern befann sig en av Malmö LS medlemmar i konflikt med sängkoncernen Sova AB. Bakgrunden till konflikten var att Sova kränkt medlemmens rätt att organisera sig facklig och avskedat honom.

Strejk på Sydassistans AB

Medlemmar i den syndikalistiska driftsektionen på Sydassistans AB varslade om strejk från 09.00 fredag den 2 september 2005. Anledning till strejken var att en medlem påtalat förekomst av sexuella trakasserier på sin arbetsplats.

Fortsatt strejk och blockad på Enköpings-Posten

PRESSMEDDELANDE. Som tidigare meddelats har vi varslat om utvidgade stridsåtgärder fr o m tisdag 11/12 t o m fredag 21/12.

Lyckad lönekamp i Strängnäs

PRESSMEDDELANDE. Strejken på simhallarna i Strängnäs kommun är nu över.