Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Stöduttalande för sjuksköterskornas lönekamp

Uttalande från Norr- och Västerbottens distrikt av SAC Syndikalisternas distriktskonferens 2008-05-03.

Seger på Systembolaget

Systembolaget håller sig regelmässigt med kassörer med extremt låga anställningskontrakt, men som förväntas jobba 200-500 procent över sin kontrakterade tid och ofta blir beroende av mertidsarbetet för sitt uppehälle.

Stöduttalande för Löneupproret 2008

Vi inom Karlstads LS av SAC-Syndikalisterna vill uttrycka vårt stöd för de krav som Löneupproret 2008 (www.upproret.se) ställer.

Seger mot Mcdonalds i Nybro

Den landsomfattande blockaden mot Mcdonalds är avblåst. Hot om rikstäckande blockader fick arbetsköparen att backa.

Seger mot Lilla Karachi

Den fackliga konflikten mellan restaurang Lilla Karachi och Stockholms LS papperslösagrupp är över. Den papperslösa krogarbetaren Muhammad Riaz får 65 000 kronor i en uppgörelse och blockaden mot Lilla Karachi upphör.

Nazistattacker mot facket

I lördags blev strejkvakter vid Mcdonalds i Nybro utsatta för hot och misshandel. Natten till måndag var det dags för nästa attack. Fackföreningens möteslokal i Karlskrona vandaliserades av nazister.

Fack tar strid mot slavarbete i Nybro

Strejkvakter sätts in på lördag den 15 mars i en blockad mot McDonalds i Nybro.

Oreserverat stöd till de åtalade blockadvakterna i Malmö

Den syndikalistiska fackföreningen i Västerbotten vill härmed uttrycka sitt oreserverade stöd för de över tjugo blockadvakter som nu står åtalade för att ha deltagit i blockaden mot sushirestauranten Izakaya koi i Malmö i december 2006.

Syndikalisterna stämmer Strängnäs kommun igen

Fackföreningen Strängnäs Syndikalistiska Kommunsektion av SAC stämmer nu Strängnäs kommun för tredje gången i år.

Lyckad lönekamp i Strängnäs

Strejken på simhallarna i Strängnäs kommun är nu över. Detta efter att en överenskommelse angående syndikalisternas lönesättning gjorts under måndagen den 10 december mellan fackföreningen Strängnäs Syndikalistiska Kommunsektion av SAC och kommunen.