Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Rättegång mot 26 strejkvakter inleds 3 november

Måndagen den 3 november inleds rättegången mot 26 av fackföreningen SAC syndikalisternas strejkvakter i Malmö tingsrätt.

Systembolaget ger SAC rätt i blockadfrågan

Lagom till midsommar i år gick SAC syndikalisternas sektion på Systembolaget till strid för en kvinnlig medlem som blivit negativt särbehandlad i lönesättningen.

Niklas Svenlin får Civilkuragepriset 2008

Niklas Svenlin från Umeå LS får årets civilkuragepris, till minne av Björn Söderberg för att han på sin arbetsplats startat en rikstäckande diskussion om pornografi.

Strejkvakter slipper åtal

Sommaren 2006 genomförde fackföreningen Malmö social och vårdsyndikat av SAC ett antal blockader mot Fosie Stadsdelsförvaltning i Malmö. Polisen ingrep i några av blockaderna.

Sympativarsel med Kommunal mot Bussarbetsgivarna

Storstockholms transportarbetarsyndikat sympativarslar med Kommunals strejk mot de privata Bussarbetsgivarna.

Blockaden mot systembolaget har effekt

Ett tiotal spritbilar stoppade första blockaddagen.
- Huvudkontorets personal drabbades värst, säger företrädare för SAC

Kontorister krisinkallade till Stockholms Systembolag

Innan blockaderna hunnit träda i kraft försöker Systembolaget desperat att parera effekterna. Mycket är redan vunnet, säger företrädare för de systembolagsanställda.

Öppet brev från DFSA

DFSA är en fackförening av Systembolagskassörer för Systembolagskassörer.

Muhammad Riaz hotas av avvisning

Muhammad Riaz tog strid för att få ut sin lön genom sitt fackförbund Stockholms LS av SAC-Syndikalisterna. Efter månaders kamp betalade Lilla Karachi till sist ut den uteblivna lönen.

Seger mot Hushållsnära tjänster AB

Indrivningsblockad, stöduttalanden och mediakontakter var det som slutligen ledde till att företaget backade och Stockholms Vårdarbetarsyndikat fick igenom samtliga sina krav.