Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Facklig julklapp till Anitra Steen och ledningen på Systembolaget

Kassapersonal överraskade torsdag morgon Systembolagets personalledning med julklappar bestående av ”Ett riktigt anställningskontrakt”.

Hundratals förare utsatta för olaga övervakning

Busslink medger massiv illegal videoövervakning. Över 600 bussförare har filmats på sin fritid. Syftet har varit att identifiera de anställda som delat ut flygblad med kritik mot de nya arbetstiderna och avskeda dem.

Fackliga julklappar på Systembolaget

Fredagen den 12 december delade syndikalister ut en facklig julklapp till alla försäljare på Systembolagen i arton städer, från Gällivare i norr till Göteborg i söder.

Syndikalistiska aktioner på Systembolagen i 20 städer

Mitt i Luciaruschen genomför syndikalisternas fackklubb på Systembolaget, DFSA, en landsomfattande direktaktion på Systembolagsbutiker i 20 städer från Gällivare i norr till Malmö i söder.

Förhör på Råstagaraget leder till blockad

SBSS varslar om blockad av samtal med chefer. Anledningen är att Busslink på Råstagaraget genomfört systematiska förhör med ett antal anställda på arbetsplatsen.

Nazister försökte mörda fackligt aktiva och deras barn

1999 mördade nazister syndikalisten Björn Söderberg. Nu har de försökt igen. Två syndikalister från Stockholm – den ene tidigare styrelseledamot i fackföreningen Stockholms LS – och deras snart treåriga dotter tvingades klättra ut från sin balkongen på tredje våningen när nazister satte eld på deras lägenhet.

Fackliga blockadvakter fällda i domstol

De 26 blockadvakterna i Malmö fälldes idag av Malmö tingsrätt. Massåtalet saknar motstycke i svensk historia och den kollektiva domen är en rättsskandal.

Stockholm: "Vi är alla Malmö26"

I eftermiddagsrusningen möttes Stockholmspendlarna av gula strejkvaktvästar och SAC:s fanor. Ett 40-tal syndikalister hade samlats på Slussen för att uppmärksamma den historiska rättegången mot de 26 strejkvakterna, som inleds idag i Malmö.

Byggfacket i Oslo stödjer Malmö26

Oslo Bygningsarbeiderforening uttalar sitt stöd för de åtalade strejkvakterna i Malmö och uttrycker oro över utvecklingen i Sverige där polisen ingriper mot fackliga stridsåtgärder.

Stöd Malmö26 under rättegångsdagarna!

Malmö LS av SAC bjuder in alla att närvara och hjälpa till runt rättegången den 3:e - 6:e november i Malmö Tingsrätt.