Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Taxiblockad mot EU-mötet i Älvsjö

Fredagen den 23 oktober kommer EU-mötet på Älvsjömässan att blockeras av taxibilar. Mötet samlar över 300 stats- och regeringschefer och företrädare för internationella organisationer och näringsliv.

Taxistrejk i Stockholm är ett faktum

Klockan 17.00 den 21 oktober avfärdade Luftfartsverket samtliga föreslagna lösningar kring det nya kösystemet på Arlanda. Storstockholms Taxisektion tvingas nu vidta stridsåtgärder.

Taxiprotester i Stockholm

Facklig mobilisering bland taxiförare i Stockholm mot orättvisor på Arlanda. Den 7 oktober åkte 400 taxibilar i karavan genom staden och ut till Arlanda där vägar blockerades. Fler aktioner är att vänta den närmaste tiden.

Tio år sedan mordet på Björn Söderberg

Mordet på fackföreningsaktivisten Björn Söderberg i oktober 1999 chockerade hela Sverige. Björn var fackligt aktiv i SAC-Syndikalisterna.

Kommunal kände till spionkameror

Ordföranden i Kommunals trafiksektion kände till kameraövervakning av de anställda, men höll tyst och hävdade sedan att han inget vetat.

Bussarbetare gör Norrlandsturné

Syndikalistiska Bussarbetarsektionen i Stockholm, SBSS, gör tillsammans med tidningen Bussarbetaren en föredragsturné för bussarbetare i Norrland helgen den 12-13 september.

[2009-08-30] 100 år sedan storstrejken

Det är nu hundra år sedan storstrejken ägde rum och flera artiklar har de senaste veckorna berört ämnet.

Bonnier avskaffar personalens yttrandefrihet

På fredag öppnar Bonniers konsthall för säsongen med en utställning av den franske konstnären Aurélien Froment. Bonnier gillar att framställa sig som ett liberalt företag. Man säger sig värna yttrande- och tryckfriheten för konstnärer, författare samt journalister.