Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Därför blockeras Arlanda idag

Sedan klockan 08.00 på torsdagsmorgonen blockeras flera terminaler vid Arlanda flygplats av omkring sjuttio taxibilar och flera hundra organiserade taxiförare och andra friåkare. Bakgrunden är att Luftsfartverket (LFV) sedan länge har missgynnat friåkare ute på Arlanda.

Taxistrejk på Arlanda idag

För tredje gången försöker Luftfartsverket införa ett diskriminerande kösystem på terminal 5. Vi, förarna på de små taxibolagen, har protesterat, demonstrerat och försökt diskutera frågan med Luftfartsverket, som inte lyssnat. Därför går vi idag i strejk på vår arbetsplats, Arlanda.

Flera syndikat i Stockholm lägger sympativarsel med LO

I LO-borgen mottog avtalssekreterare Per Bardh sympativarslet från syndikalisterna i Stockholm på kvällen den 15 mars. Varslet omfattar 2500 arbetstagare och innebär att syndikalisterna är beredda att gå i strejk om något av LO:s förbund gör det.

Bonniers byter fast personal mot inhyrd

Punktstrejk på boklagret. Bonniers VD konfronterad. Lagerpersonal på Bonniers boklager Samdistribution genomförde 8 mars en två timmar lång strejk i protest mot den rådande personalpolitiken.

Förlikning mellan Storstockholms Utbildningssyndikat och Lärarjouren

Storstockholms Utbildningssyndikat och arbetsgivaren Lärarjouren i Sverige AB har slutligen förlikats i det ärende som nu pågått i veckor och som det också skrivits om i media. En överenskommelse undertecknades torsdagen den 4 mars 2010.

Skanskachefer stoppade i dörren

Skanskas internationella huvudkontor sattes idag, den 17 feb 2010, i facklig blockad mellan kl 07.30 och 09.30 av Västerorts LS av SAC.

Tyskland: FAU Berlin förbjuden som fackförening

Brådskande upprop för internationell solidaritet! Den 11:e december 2009, blev FAU Berlin (FAU-B) förbjudna att verka som fackförening. Beslutet klubbades av Berlins regionala domstol (Landgericht Berlin) utan att FAU-B ens gavs möjlighet att yttra sig inför domstolen.

Järnvägssektionen i Malmö varslar SJ om konflikt

Järnvägssektionen Malmö tar strid mot SJ:s senaste, att låta nya timanställda betala uniform och utbildning. SJ har dom senaste åren gjort till en vana att bråka med sina anställda. Det senaste utspelet är att hålla ”idol” liknande förfaranden vid anställningen av nya.

Konflikt på Gittans Vägkrog

Just nu pågår det en konflikt mellan Jönköpings Hotell- och restaurangsyndikat (JHRS) och Gittans Vägkrog, ett snabbmatställe, i Jönköping.

SAC tar strid för nya segrar

I fem dagar har vi i SAC Syndikalisterna samlats till kongress i småländska Holsbybrunn. Dagarna har använts till givande diskussioner och fattande av beslut som syftar till att stärka arbetarklassens positioner i ett allt hårdare klassamhälle.