Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Bernsartister ställer in - Labyrints musik hörs på gatan istället

På fredag 14/5 hålls hiphop-galan The Show 2010 på Berns salonger, mitt under den fackliga blockad som pågått sedan i februari. När bandet Labyrint fick höra om blockaden ställde de in.

Utvidgade blockader av Berns

Fredagen och lördagen 7-8 maj samlades frivilliga blockadvakter från bl a SAC, LO och SUF för att informera om konflikten och uppmana gäster att solidarisera sig med de sparkade städarna och inte bryta blockaden.

Blockad stängde Berns på första maj

I Stockholm detog 2500 personer i SAC Syndikalisterna första majfirande. För att undvika att hundratals syndikalister skulle delta i den pågående blockaden mot Berns valde nöjespalatset att stänga restaurangen, avboka bandet Sour Grapes samt stänga nattklubben.

Blockaderna av Berns fortsätter

Ett hundratal frivilliga blockadvakter från SAC, LO och SUF slöt upp i blockad av Berns salonger natten till den artonde april. Blockaderna fortsätter så länge Berns vägrar följa god sed.

Över hundra personer blockerade Berns

Den tionde April utökades blockaderna av Stockholmskrogen Berns salonger. 117 blockadvakter bildade en levande mur runt restaurangen och uppmanade alla kunder att solidarisera sig med städarnas kamp.

Aktioner mot SKANSKA i Malmö och Stockholm

Vid Skanskas huvudkontor i Stockholm och vid regionskontoret i Malmö möttes personal och besökare klockan 15.00 den 13 april av flygbladsutdelare samt banderoller med texten ”Ja till fasta jobb – Nej till bemanningsföretag”. Runt 50 personer deltog i de samordnade aktionerna.

Förhandlingarna avbrutna på Arlanda – striden fortsätter

Förhandlingarna mellan Luftfartsverkets (LFV) säkerhetschef, dialogpolisen och den syndikalistiska taxiförarsektionen SSTS, som påbörjades under eftermiddagen, har tills vidare avbrutits på Arlanda. Detta då LFV vägrat tillmötesgå taxiförarnas krav.

Trycket ökar ute på Arlanda

Under eftermiddagen den 25 mars inledde Luftfartsverkets säkerhetschef och dialogpolisen förhandlingar med representanter från Stor-Stockholms Taxisektion, SSTS. Frågan alla ställer sig är om Luftfartsverket, LFV, är intresserad av att finna en lösning eller om det bara handlar om att få blockaden hävd för att slippa ta tag i problemet.

Taxichaufförer möter LFV i förhandling

Taxisektionen har just blivit underrättad om att Luftfartsverket, LFV, är intresserade av att förhandla om situationen ute på Arlanda. LFV kommer att möta en facklig delegation inom kort och vi återkommer om resultatet av förhandlingarna.

Taxistrejk får stöd av transportarbetare

Storstockholms Transportsyndikat, en syndikalistisk fackförening för anställda inom Stockholms kollektivtrafik ställer sig undrande över Luftfartsverkets, LFV, agerande i taxikonflikten och ger sitt stöd till de strejkande taxichaufförerna.