Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

SAC firar 100 år i Umeå

Det är nu hundra år sedan SAC bildades. I Stockholm firades jubileet under en hel vecka i juni och nu tänkte den lokala fackföreningen Umeå LS ha ett eget kalas i Umeå den 30 oktober.

Manifestation till minne av Björn Söderberg

Stockholms LS arrangerar en manifestation till Björn Söderbergs minne tisdagen den 12 oktober 2010.

Stridsåtgärder mot bemanningsföretaget Bonik AB

Malmö Handels- och Servicesyndikat har satt bemanningsföretaget Bonik AB i blockad vid spelborden i Malmö p g a företagets vidriga personalpolitik.

Solidaritetsblockad mot Berns ägare i London

Som en del av den pågående konflikten med Berns salonger genomförde flera fackföreningar i London solidaritetsaktioner mot Berns ägare London Regional Properties 13/8.

Socialdemokrater i upprop mot Harald Ullman

"Vi tycker inte att Ullman bör uttala sig som socialdemokrat", skriver ett upprop av företrädare för S-studenter, SSU, Stockholms arbetarekommun och Byggnads.

Facklig HBTQ-grupp bildad i Stockholm

En nybildad facklig HBTQ-arbetsgrupp söker nu efter medlemmar som vill veta mer om gruppen, hjälpa till att sprida information och ge stöd åt HBTQ-kamrater inom SAC.

SAC kräver Alvendals avgång

I en debattartikel den 27/7 i Svenska dagbladet angrips fackligt aktiva av tre debattörer som likställer fackliga krav med organiserad brottslighet och debattörerna kräver dessutom att staten ska sätta in rikskriminalen, säkerhetspolisen och ”nio särskilda aktionsgrupper” för att skydda Berns från facket.

SAC kämpar för yttrandefrihet och anställningstrygghet

Konflikten på Berns salonger handlar om sju städare som blev uppsagda efter att de organiserat sig fackligt. Efter att ha slitit i åratal på Berns under usla arbetsförhållanden, var de inte längre önskvärda när de ifrågasatte arbetsvillkoren.

Det krävs en lagändring för att komma åt problemen inom bemanningsbranschen

Konflikten på Berns visar behovet av bättre lagligt skydd för anställdas rätt att organisera sig fackligt. Men det finns även ett allmänintresse i att minska spelutrymmet för den organiserade brottsligheten inom bemanningsbranschen som talar för en lag om solidariskt ansvar.

Syndikalisten polisanmäld för att ha jämfört Hitler med Hitler

Städbranschens Hitler har polisanmält SAC:s medlemstidning Syndikalisten för att ha, enligt Hitler, jämfört Hitler med Hitler.