Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Civilkuragepris till anställda i Partille kommun

2013 års mottagare av SAC:s Civilkuragepris är Atbin Kyan och Iraj Yekerusta på gruppboendet Mellbygården i Partille. Prisutdelning sker 12 oktober klockan 15:00 på Göteborgs LS, Olof Palmes plats.

Insamling till stöd för Kvarnby folkhögskola

Den 4 oktober brann en av Kvarnby Folkhögskolas lokaler ner till grunden. SAC öppnar nu ett insamlingskonto för att täcka Kvarnbys självrisk. Vi uppmanar alla, organisationer som personer, att bidra.

Diskriminerad fick rekordskadestånd

När en medlem sades upp från sin tjänst som kommunikationsstrateg kallade Norrköpings LS till förhandling. Arbetsköparen kompenserade medlemmen med 250 000 kronor, vilket är ett av de största skadestånden som delats ut i ett diskrimineringsärende i Sverige.

Lyckad förhandling med Bonniers

Driftsektionen på boklagret förhandlade fram ersättning för felaktiga uppsägningar.

Sekretessen hävd på Sundsvall Energi

Inför löneförhandlingarna i våras krävde driftsektionen på fjärrvärmeverket i Sundsvall att få granska lönelistorna, men ledningen vägrade lämna ut dem. Nu har kammarrätten slagit fast att driftsektionen haft rätt och att listorna ska lämnas över.

Civilkuragets dag

Den 12 oktober firar vi Civilkuragets dag. SAC Syndikalisterna delar ut sitt årliga pris till en person som på sin arbetsplats visat personligt mod och civilkurage i motståndet mot orättvisor och missförhållanden.

”Vi har blivit blåsta i arbetstidsfrågan”

Sedan 1970-talet har arbetsköparna använt den nya tekniken för att öka sina vinster, höja tempot och öka utslagningen – inte för att skapa ett bättre samhälle för alla, skriver SAC:s general­sekreterare Liv Marend.

Nytt syndikat i Uppsala

Medlemmar i Uppsala LS har tagit det sista formella steget och bildade den 22 september ett Social- och Vårdarbetarsyndikat i Uppsala.

Arbetsdomstolen: Ingen kvinna diskriminerad

En ny granskning visar att det är näst intill omöjligt att få igenom i Arbetsdomstolen att en lön är orättvis – Ett hån mot alla kvinnor, säger SAC:s Generalsekreterare Liv Marend.

Ny vikarierande Facklig Samordnare

John Nordmark har studerat juridik med inriktning arbetsrätt på Uppsala universitet. Den 2/9 tillträdde han som vikarierande Facklig Samordnare på SAC i väntan på fyllnadsvalet senare under hösten.