Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Föredrag om situationen i Grekland

SAC:s internationella kommitté arrangerar 16/2 en eftermiddag på Kafé 44, Stockholm med fokus på situationen i Grekland.

Sjukskriven vann mot Norrköpings kommun.

När kommunen försökte sig på ett ogiltigt avsked försvarade Norrköpings LS sin medlem. Anders fick jobbet tillbaka och ett skadestånd.

Jag hoppas vi ses på branschkonferensen

På jobbet pratar vi ofta om sånt vi är missnöjda med, men det är lätt att det bara stannar i snack. Hur kan vi agera för att få till en förändring? Det och mycket annat diskuteras på SAC:s branschkonferens 15 februari.

Solidaritet med hamnarbetarstrejken

SAC syndikalisterna vill uttrycka sin uppskattning och solidaritet med hamnarbetarfack runt om i Europa, som tar strid mot osäkra arbetsförhållanden i en utsatt bransch.

Stämning inlämnad mot Sundsvall Energi

Sundsvalls LS av SAC-Syndikalisterna lämnade igår in en stämningsansökan mot det kommunala energibolaget Sundsvall Energi.

LS hjälpte Robin få ut lönen

En restaurang i Helsingborg försökte lura Robin Lundberg på två månaders lön, men fick betala när Malmö LS drev frågan till domstol. 

Planeringsmöte inför SAC:s sommarturné

Inför årets syndikalistiska agitationsprojekt kommer ett planeringsmöte hållas i Nyköping 1 februari.

Branschkonferens 15 februari

Vill du träffa folk som är verksamma i samma bransch som dig, och diskutera hur ni kan få bättre arbetsvillkor, bättre arbetsmiljö och stödja varandra?

Hälsning till Zapatisterna från Rödsvarta koordinationen

SAC är en del av ett Europeiskt nätverk av syndikalistiska fackföreningar. 1 januari var det 20 år sedan Zapatisterna inledde upproret i Chiapas och med anledning av jubiléet sänder nätverket följande hälsning.

Nyårslöften 2014

Att hålla ihop.

Att säga ifrån mot rasistiskt och sexistiskt snack.

Att kämpa för bättre villkor och mer demokrati på jobbet.