Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Hemtjänstarbetare i stad, på landet...

Stoppa övervakningen av hemtjänstarbetare! Ge oss de andrum och kisspauser vi har rätt till! Så låter det på Facebooksidan Hemtjänstupproret. Anställda i hemtjänsten i Umeå och Stockholm berättar här om deras villkor.

Strid om sekunderna

Att arbetstakten blir ohållbar har blivit ett vanligt problem när lokalvård läggs ut på entreprenad. På Lunds sjukhus har städarna trettiosex sekunder på sig att städa en toalett.

Sammanhållning i kollektivtrafiken

Christoffer Warkander är konduktör på Tvärbanan i Stockholm och medlem i driftsektionen DSTS. Medlemstidningen Syndikalisten åker med honom några stationer och pratar arbetsmiljö och vikten av sammanhållning mellan arbetskamrater.

"En värld många väljer att inte se"

Maria flyttade till Sverige från Spanien men kommer ursprungligen från Polen. Här är hon papperslös och försörjer sig som servitris.

Medbestämmandet stärker pedagogiken

Då och då får Eva och Anders frågan: Är det här fritidset där alla är syndikalister? På Eriksdalsvillan i Stockholm har personalen varit med i SAC sedan 1985. Förutom basfackliga frågor använder de sin driftsektion till att utveckla verksamheten.

Massdemonstrationer mot det nazistiska våldet

Idag samlades flera tusen personer i demonstrationer runtom i landet för att visa sitt stöd med de attackerade i Malmö och sin avsky mot det växande nazistiska våldet. På flera orter var LS av SAC och SUF-klubbar bland arrangörerna.

Så firades åttonde mars

Här samlar vi rapporter från dagens aktiviteter ute i de olika Lokala Samorganisationerna.

Vi väntar inte 100 år till - Vi ska ha 100 % nu!

SAC Syndikalisternas uttalande på 8 mars 2014

Så ökade vi vårt inflytande på jobbet

Här berättar några kvinnliga medlemmar i LS om hur de arbetat för att öka sitt inflytande på jobbet och i facket.

Juridisk verktygslåda: Lönediskriminering

I SVT ställdes nyligen frågan om feminismen gått för långt. På den frågan ger lönestatistiken ett tydligt svar, menar SAC:s Fackliga samordnare John Nordmark. Här tipsar han om olika taktiker för att motverka lönediskriminering på jobbet.