Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Fira 1 maj med SAC Syndikalisterna

Varje år är vi tusentals som går i SAC Syndikalisternas tåg på 1 maj. Här samlar vi information om arrangemangen runtom i landet.

Bra uppslutning på organiseringskonferensen

5-6 april samlades representanter för tolv LS på SAC-huset i Stockholm för att diskutera allt från medlemsvärvning till feministiska frågor.

Stöd antifascismen på arbetsplatserna

Vårdarbetare, brandmän och elever sätter ner foten och visar vad antifascism i praktiken är. De vet vilken viktig arena arbetsplatsen är, vilka möjligheter vi har där. Vi i SAC Syndikalisterna stödjer de initiativ som tagits, och hoppas att fler arbetsplatser kommer följa deras exempel.

Kvinnojour betalade ut lönefodran

Idag möttes Stockholms LS och kvinnojouren Terrafem i Tingsrätten. Tvisten slutade med en förlikning och LS medlem kompenseras med 22 000 kronor.

Missa inte LSORG2014

5-6 april är det dags för den årliga syndikalistiska organiseringskonferensen LSORG i Stockholm.

Stöduttalande till personalen på Öresundstågen

Personalen i Malmö järnvägssektion uttalar sitt stöd för kollegorna på Öresundstågen.

Insamling till ockuperade Vio.Me

SAC startar insamling till den ockuperade fabriken Vio.Me i Thessaloniki. Pengar behövs till nödvändiga juridiska processer. Sätt in ditt bidrag på: 809923-6. Märk inbetalningen ”ESE”.

Så ökar vi kvinnors inflytande

1998 blev SAC en feministisk fackförening och kvinnor valdes till flera av funktionärsposterna. Det var ett resultat av ett hårt decennielångt arbete bland kvinnor runt om i LS och det fanns även en aktiv central kvinnokommitté. En ny kvinnokommitté är på gång och 2014 är ett år som definitivt kommer bjuda på ökad kvinnoorganisering inom SAC.

Krafttag mot mobbning

I slutet av förra året var Karlstads LS drivande i Gullspångskonflikten. En kamp mot mobbning som nu dras till domstol. Karlstads LS har även polisanmält kommunen.

Karlstads LS historia

Två veckor efter bildandet av den nya fackföreningen SAC ansluter sig en grupp murarhantlangare i Värmland. De startar Karlstads Lokala Samorganisation och är direkt ute i strejk. Det blir den första syndikalistiska konflikten i Sverige.