Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Vad händer i Grekland och Ukraina?

Missa inte föredraget 10/5 med SAC:s internationella kommitté och generalsekreterare Liv Marend, som under den senaste månaden besökt både Kiev och Aten.

Tvisten med Svenska kyrkan över

Östersunds LS stämde Svenska kyrkan i Arbetsdomstolen. Nu betalar kyrkan ut ett skadestånd till medlemmen.

Så firades 1 maj

Arbetarrörelsens dag firades av syndikalister i tolv städer. Här hittar du text och bild från de olika arrangemangen. Fler bilder hittar du på SAC:s facebooksida

SAC Syndikalisternas uttalande 1 maj 2014

Stoppa övervakningen av våra arbetsplatser!

Internationell solidaritet - från arbetare till arbetare

SAC kämpar tillsammans med basdemokratiska fackföreningar över hela världen. Nu kan du följa vårt internationella arbete på en egen blogg.

Vi tog fajten på jobbet och vann

SAC Syndikalisterna är facket för alla som vill förbättra sina villkor och kämpa för ett bättre samhälle. Här kan du läsa om medlemmar som förbättrat sin arbetssituation i transportbranschen.

Det är vi på golvet som är facket

Hur har du det på jobbet? Är arbetstakten ok? Är lönen bra? Kan du ta de pauser du behöver? Kan du och dina kollegor påverka planeringen?

Syndikalister i Ukraina

Maidantorget i centrala Kiev är fortfarande ockuperat av fascister, nationalister och andra grupper med olika agendor. SAC har besökt Ukraina och det syndikalistiska facket AWU.

Insamling till kampanjen Rättvis vinhandel

Nu startar vi en insamling för kampanjen Rättvis vinhandel, som består av fackföreningar och organisationer i Sydafrika, Argentina, Chile, Sverige och Finland. Kampanjen kräver schyssta villkor för arbetare i hela värdekedjan av vin som säljs i Norden.

Facklig seger i Norrköping

Norrköpings LS tog fajten mot sexuella trakasserier och diskriminering på ett centralt beläget kafé. Nu betalar kaféet ut ett stort skadestånd och går en arbetsrättslig utbildning.