Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Ny Lokal Samorganisation bildad i Trestad

15/6 höll Trestads LS sitt konstituerande möte - den lokala samorganisationen för dig som arbetar i Trollhättan, Udevalla och Vänersborg.  

Tågkonflikten angår oss alla - allt stöd till strejken!

Vi som pendlar är framförallt arbetare och vet vad osäkra anställningar innebär. Vi vet också värdet av att hålla ihop och stödja en strejk.

SAC på Nordiskt forum

SAC Syndikalisterna är självklart på plats på feministiska Nordiskt forum i Malmö. Besök gärna vår monter C 10, lyssna på föredrag och delta i workshops.

SAC stödjer FAU mot Svenska kyrkan i Berlin

Det har kommit till vår kännedom att samtlig personal på Svenska skolan i Berlin blivit uppsagda den 28 maj. SAC uttrycker sitt stöd för lärarna och deras fackförening FAU, som är vår syndikalistiska systerorganisation.

Allt stöd till strejken

SAC Syndikalisterna stödjer strejken på Öresundstågen. Vi är kollektivtrafikanter, men i första hand arbetare - allt stöd till strejken!

SAC stödjer klädarbetarfack i Bangladesh

I mitten av maj skickade vi över de pengar som samlats in till stöd åt klädarbetarfacket Independent Bangla Garments Workers Employee Federation i Bangladesh.

Vi tog fajten på jobbet och vann

SAC Syndikalisterna är facket för alla som vill förbättra sina villkor och kämpa för ett bättre samhälle. Här kan du läsa om medlemmar som förbättrat sin arbetssituation i olika branscher.

Sympatiåtgärder med SEKO

SAC varslar om sympatiåtgärder med SEKO gällande stridsåtgärder mot Veolia.

Soma angår oss

Minst 282 gruvarbetare har dött i explosionen i kolgruvan i Soma, Turkiet."Det är smärtsamt tydligt hur långt försämringarna av arbetares villkor har gått, även i Europa", skriver SAC:s generalsekreterare Liv Marend.

Angående de tragiska händelserna i Odessa

Det är med sorg och fruktan vi följt händelseutvecklingen i Ukraina senaste tiden. I Odessa brändes eller slogs 40 personer ihjäl den 2a maj. 40 personer betalade med sina liv i en till stor del geo-politisk och nationalistisk konflikt.