Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Indian Flavour i blockad

Sedan Indian Flavour inte betalat ut full lön till två medlemmar i Malmö LS har restaurangen satts i blockad. Även restaurangen Sapla är i blockad då de har samma ägare.

Stöduttalande för de strejkande städerskorna i Grekland

SAC Syndikalisterna sends the following statement of support to the cleaning women #katharistries

Jag tänker inte stressa mer

Nu är vi många som är tillbaka på jobbet igen, efter välbehövd semester. Det kan kännas helt överväldigande att komma tillbaka till vardagens slit, då är det bra att tänka på vad vi kan göra för att få det bättre i vår vardag.

Blockaden på bussarna har trätt i kraft

Syndikalistiska Bussarbetarsektionen i Stockholm gick förra veckan ut med ett varsel om blockad mot att köra de bussar i Stockholm som har Sverigedemokraternas valreklam. I morse trädde blockaden i kraft.

Utökat varsel på Stockholmsbussarna

Nu omfattar blockaden mot rasistisk valreklam samtliga chaufförer som arbetar åt SL.

Vem tycker du ska få Civilkuragepriset 2014?

Alla fackligt organiserade personer, verksamma och bosatta i Sverige, kan nominera personer. Skicka din nominering till au@sac.se.

Blockad mot rasistisk valreklam i busstrafiken

Syndikalistiska bussektionen i Stockholm har varslat om blockad. Inga bussförare i avdelning Råsta kommer att köra bussar med valreklam för Sverigedemokraterna.

Skyddsombudskurs 29/8

Lär dig mer om vad du kan göra som syndikalistiskt skyddsombud på din arbetsplats. 29/8 arrangerar SAC en kurs i Stockholm.

Bojkott av Indian Flavour i Malmö

Malmö LS tar strid för rättvisa förhållanden i restaurangbranschen och uppmanar till bojkott av Indian Flavours stånd på Malmöfestivalen. Indian Flavour har inte betalat ut löner på två år till två medlemmar.

Ge oss jord - ge oss frihet!

En ny bok från SAC:s eget förlag Federativs anländer alldeles snart från tryckeriet! Det är Per Erixons reportagebok Ge oss jord - ge oss frihet! som följer bönder i Bangladesh i deras kamp för jord, mat och värdighet.