Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Förhandlingskurs i Linköping

Vill du lära dig förhandla? Helgen 8-9/11 arrangeras en grundläggande förhandlingskurs i Linköping.

Utökat varsel på Aleris

Mot bakgrund att Aleris utökat konflikten genom varsel om lockout så varslar Södermalms Hemtjänstarbetares Driftsektion om strejk för samtliga medlemmar i sektionen och blockad av alla arbetsuppgifter som medlemmarna skulle ha utfört.

Varsel om blockad mot övervakning i hemtjänsten

Driftsektionen i hemtjänsten på Södermalm har varslat om blockad mot tidsersättningssystemet ParaGå. ParaGå är ett arbetsmiljöproblem som drabbar både personalens och brukarnas hälsa.

Aktioner mot Svenska Kyrkan i åtta städer

12 oktober genomfördes en internationell aktionsdag till stöd för de sparkade lärarna på Svenska skolan i Berlin. Skolans ägare är Svenska kyrkan och i Sverige arrangerade SAC flygbladsutdelningar i Umeå, Stockholm, Örebro, Nyköping, Norrköping, Linköping och Göteborg.

Sextio deltog på SAC:s branschkonferens

11-12 oktober arrangerade SAC en branschkonferens i Umeå. Diskussioner om organiseringen på jobbet varvades med föredrag av sektioner, nya LS, kampanjer och internationella gäster.

Björn Söderbergs minne hedrades vid La mano

12 oktober var det femton år sedan syndikalisten Björn Söderberg mördades i sitt hem av nazister. Till Björns minne gick ett antifascistiskt fackeltåg från Medborgarplatsen till La Mano i Stockholm. Även på sju andra orter arrangerades manifestationer.

Idag fick Daria SAC:s Civilkuragepris

Idag 12 oktober  klockan 15.00 utdelades SAC:s Civilkuragepris i Malmö. Priset gick till servitrisen Daria Bogdanska. Direkt efter ceremonin deltog hon i den pågående blockaden av restaurangen Indian Flavour.

Internationell aktionsdag till stöd för sparkade lärare

12 oktober har vår systerorganisation FAU Berlin utlyst en internationell aktionsdag mot Svenska kyrkan till stöd för de sparkade lärarna på Svenska skolan i Berlin. Aktioner sker i Göteborg, Stockholm, Örebro, Gävle och Visby.

Civilkuragets dag 2014

Den 12 oktober arrangerar vi Civilkuragets dag till minne av syndikalisten Björn Söderberg som mördades av nazister i sitt hem 12 oktober. I år sker aktiviteter i Stockholm, Malmö, Göteborg, Uppsala, Östersund och Umeå.

Civilkuragepriset 2014 tilldelas servitrisen Daria Bogdanska

2014 års mottagare av SAC:s Civilkuragepris är servitrisen Daria Bogdanska. Prisutdelning sker i Malmö 12 oktober klockan 15.00 på Malmö LS, Davidshallsgatan 4.