Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Utökat varsel på Stockholmsbussarna

Nu omfattar blockaden mot rasistisk valreklam samtliga chaufförer som arbetar åt SL.

Vem tycker du ska få Civilkuragepriset 2014?

Alla fackligt organiserade personer, verksamma och bosatta i Sverige, kan nominera personer. Skicka din nominering till au@sac.se.

Blockad mot rasistisk valreklam i busstrafiken

Syndikalistiska bussektionen i Stockholm har varslat om blockad. Inga bussförare i avdelning Råsta kommer att köra bussar med valreklam för Sverigedemokraterna.

Skyddsombudskurs 29/8

Lär dig mer om vad du kan göra som syndikalistiskt skyddsombud på din arbetsplats. 29/8 arrangerar SAC en kurs i Stockholm.

Bojkott av Indian Flavour i Malmö

Malmö LS tar strid för rättvisa förhållanden i restaurangbranschen och uppmanar till bojkott av Indian Flavours stånd på Malmöfestivalen. Indian Flavour har inte betalat ut löner på två år till två medlemmar.

Ge oss jord - ge oss frihet!

En ny bok från SAC:s eget förlag Federativs anländer alldeles snart från tryckeriet! Det är Per Erixons reportagebok Ge oss jord - ge oss frihet! som följer bönder i Bangladesh i deras kamp för jord, mat och värdighet.

Missa inte SAC:s branschkonferens

Kom och träffa andra syndikalister från samma bransch, diskutera situationen på arbetsplatserna och hitta lösningar tillsammans. Alla medlemmar är välkomna till branschkonferensen i Umeå 11-12 oktober.

Insamling för en rättvis vinhandel

Stöd våra kamrater i Sydafrika! SAC organiserar just nu en insamling för lantarbetarfacket CSAAWU som organiserar arbetare på vingårdar som exporterar till Systembolaget.

Föredrag om arbetsplatskamp i Tyskland

 Sommaren bjuder på finbesök på SAC-huset - kom och få förstahandsinformation om FAU Berlins konflikt med Svenska skolan!

Facket tillbaka på verkstadsgolvet

På Sodexos verkstad i Hallonbergen jobbar ett trettiotal tekniker med att montera, reparera och anpassa hjälpmedel åt handikappomsorgen. För två år sedan bildade Pieter Fritthioff och Morteza Momtaheni en driftsektion tillsammans med två kollegor. Sedan dess har det varit fullt fackligt ös.