Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Sextio deltog på SAC:s branschkonferens

11-12 oktober arrangerade SAC en branschkonferens i Umeå. Diskussioner om organiseringen på jobbet varvades med föredrag av sektioner, nya LS, kampanjer och internationella gäster.

Björn Söderbergs minne hedrades vid La mano

12 oktober var det femton år sedan syndikalisten Björn Söderberg mördades i sitt hem av nazister. Till Björns minne gick ett antifascistiskt fackeltåg från Medborgarplatsen till La Mano i Stockholm. Även på sju andra orter arrangerades manifestationer.

Idag fick Daria SAC:s Civilkuragepris

Idag 12 oktober  klockan 15.00 utdelades SAC:s Civilkuragepris i Malmö. Priset gick till servitrisen Daria Bogdanska. Direkt efter ceremonin deltog hon i den pågående blockaden av restaurangen Indian Flavour.

Internationell aktionsdag till stöd för sparkade lärare

12 oktober har vår systerorganisation FAU Berlin utlyst en internationell aktionsdag mot Svenska kyrkan till stöd för de sparkade lärarna på Svenska skolan i Berlin. Aktioner sker i Göteborg, Stockholm, Örebro, Gävle och Visby.

Civilkuragets dag 2014

Den 12 oktober arrangerar vi Civilkuragets dag till minne av syndikalisten Björn Söderberg som mördades av nazister i sitt hem 12 oktober. I år sker aktiviteter i Stockholm, Malmö, Göteborg, Uppsala, Östersund och Umeå.

Civilkuragepriset 2014 tilldelas servitrisen Daria Bogdanska

2014 års mottagare av SAC:s Civilkuragepris är servitrisen Daria Bogdanska. Prisutdelning sker i Malmö 12 oktober klockan 15.00 på Malmö LS, Davidshallsgatan 4.

Indian Flavour i blockad

Sedan Indian Flavour inte betalat ut full lön till två medlemmar i Malmö LS har restaurangen satts i blockad. Även restaurangen Sapla är i blockad då de har samma ägare.

Stöduttalande för de strejkande städerskorna i Grekland

SAC Syndikalisterna sends the following statement of support to the cleaning women #katharistries

Jag tänker inte stressa mer

Nu är vi många som är tillbaka på jobbet igen, efter välbehövd semester. Det kan kännas helt överväldigande att komma tillbaka till vardagens slit, då är det bra att tänka på vad vi kan göra för att få det bättre i vår vardag.

Blockaden på bussarna har trätt i kraft

Syndikalistiska Bussarbetarsektionen i Stockholm gick förra veckan ut med ett varsel om blockad mot att köra de bussar i Stockholm som har Sverigedemokraternas valreklam. I morse trädde blockaden i kraft.