Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Sundsvalls LS stod upp för rätten till studier i Arbetsdomstolen

Idag mötte Sundsvalls LS företaget Sundsvall Energi i Arbetsdomstolen. Sundsvalls LS yrkade på skadestånd för sina medlemmarna som nekats ledighet för att gå en facklig kurs. Domen meddelas 14 januari.

Imorgon möter vi Sundsvall Energi i Arbetsdomstolen

Imorgon fredag 14/11 möter Sundsvalls LS av SAC Syndikalisterna företaget Sundsvall Energi i Arbetsdomstolen, detta eftersom arbetsgivaren nekat medlemmarna i sektionen på värmeverket ledighet för en utbildning i arbetsrätt.

Uppskattad förhandlingsutbildning i Linköping

I helgen arrangerade Stockholm-Gotlands distrikt en förhandlingsutbildning med tio deltagare från fyra olika LS.

"Vi tar konflikt för vår och de gamlas hälsa"

Övervakning och stress i hemtjänsten är ett problem som drabbar både personalen och de äldre. Det skriver syndikalisten Dennis Jörnsten idag i Aftonbladet Debatt.

Aktion mot Aleris på flera orter

Idag genomfördes aktioner mot vårdföretaget Aleris till stöd för de lockoutade hemtjänstanställda i Stockholm.

Uttalande till stöd för driftsektionen på Aleris

"Allt stöd till de lockoutade hemtjänstarbetarna, för en hemtjänst där det finns tid både för en kopp kaffe och kisspauser!"

Förhandlingskurs i Linköping

Vill du lära dig förhandla? Helgen 8-9/11 arrangeras en grundläggande förhandlingskurs i Linköping.

Utökat varsel på Aleris

Mot bakgrund att Aleris utökat konflikten genom varsel om lockout så varslar Södermalms Hemtjänstarbetares Driftsektion om strejk för samtliga medlemmar i sektionen och blockad av alla arbetsuppgifter som medlemmarna skulle ha utfört.

Varsel om blockad mot övervakning i hemtjänsten

Driftsektionen i hemtjänsten på Södermalm har varslat om blockad mot tidsersättningssystemet ParaGå. ParaGå är ett arbetsmiljöproblem som drabbar både personalens och brukarnas hälsa.

Aktioner mot Svenska Kyrkan i åtta städer

12 oktober genomfördes en internationell aktionsdag till stöd för de sparkade lärarna på Svenska skolan i Berlin. Skolans ägare är Svenska kyrkan och i Sverige arrangerade SAC flygbladsutdelningar i Umeå, Stockholm, Örebro, Nyköping, Norrköping, Linköping och Göteborg.