Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Kurs för syndikalistiska skyddsombud

Den 8:e maj arrangeras en kurs för syndikalistiska skyddsombud i Stockholm. Kursen kommer bestå av två delar där den ena riktas till nyvalda skyddsombud och den andra delen till de som gått grundutbildning och behöver fortbildning i rollen som skyddsombud. Kursen kommer även bestå utav erfarenhetsutbyte och diskussion om vad man kan göra som syndikalistiskt skyddsombud.

Delta på SAC:s branschkonferens och LSORG i Örebro 18-19 april 2015!

I år kommer de två konferenserna äga rum samtidigt eftersom det är kongressår med SAC:s 31:a kongress till hösten. Branschkonferensen och LSORG äger rum i Örebro lördag-söndag 18-19 april och arrangeras i samarbete med Bergslagens LS.

Konflikten på Aleris avslutad för tillfället

Aleris häver lockouten av sina anställda och SAC:s driftsektion drar i sin tur tillbaka sitt varsel av blockad mot övervakningssystemet ParaGå.

Aktioner mot Aleris i fem städer

Hemtjänstpersonal i Stockholms strider mot övervakning på jobbet. Till stöd för dem arrangerades under den gångna veckan solidaritetsaktioner i Malmö, Helsingborg, Göteborg, Stockholm och Uppsala.  

Aktion mot Aleris

Södermalms Hemtjänstarbetares Driftsektion har en aktion mot Aleris på Mariatorget i Stockholm nu på lördag 24/1. Vi samlas 14.00. Kom och visa solidaritet med dina lockoutade kamrater i hemtjänsten!

Seger mot Sundsvall Energi

Dom i målet mellan Sundsvalls LS och Sundsvall Energi meddelades 14 januari. Målet gällde tre LS- medlemmar. Medlemmarna ansökte om ledighet för fackliga studier, men samtliga ansökningar avslogs. Nu tvingas bolaget betala skadestånd.

Förhandlingskurs i Malmö 17 januari

Vi har rätt! 
Vill du visa arbetsköparna var skåpet ska stå?
Lär dig förhandla!
Kom på Malmö LS endagskurs

Julstängt på sekretariatet

Vi kommer hålla stängt på SAC:s sekretariat från 22/12 och öppnar igen 7 januari.
 

"Svenskt näringsliv blir aldrig nöjda"

SAC:s generalsekreterare Liv Marend om Svenskt Näringslivs vilja att begränsa strejkrätten.

Strid mot lönefusk på Mall of Berlin

SAC:s systerorganisation i Tyskland, FAU, strider just nu för en större grupp av byggnadsarbetare som färdigställt Mall of Berlin. De har inte fått den lön de blivit lovade.