Hem / Aktuellt / Nyheter

Nyheter

Har du fått sommarjobb?

Genom SAC får du ett starkt skydd på jobbet och hjälper även andra enligt principen en för alla – alla för en. Jonatan Spånberger blev lovad ett sommarvikariat som lärare, men kort innan anställningen skulle börja fick han höra att det inte fanns något jobb. Genom Jönköpings LS av SAC kunde han stå upp för sina rättigheter.

Connecting struggles- building internationalism

Connecting struggles is one of the themes of the international conference in Gävle 13-15 August.

Still building internationalism! Conference 13-16/8

This summer, 13-15/8 we will meet in Gävle, the birthplace of Joe Hill. 2015 marks a hundred years since he was murdered. We gather in his memory, not to mourn- but to organise.

Lönestrid på Skoga äldrevård

Medlemmarna i driftsektionen på Skoga hemtjänst och äldreboende i Solna är trötta på sin dåliga löneutveckling och har därför inlett en blockad mot av arbete utöver ordinarie arbetsuppgifter. 15/6 genomfördes en protestaktion riktad mot de ansvariga politikerna i Solna stad.

”MTR försöker släcka glöd med bensin”

Driftsektionen Stockholms tunnelbana och spårvägar uttrycker sitt stöd för de tre kollegor som hotas med avsked.

Idag möttes bussförarna och Keolis i Arbetsdomstolen

I höstas beordrade Keolis bussförarna i Stockholm att köra runt med rasistisk reklam från Sverigedemokraterna. SAC:s driftsektion på Stockholmsbussarna satte sina fordon i blockad. För att försvara rätten att sprida rasistisk propaganda i kollektivtrafiken har Keolis stämt busssektionen på hundra tusen kronor. Idag möttes parterna i Arbetsdomstolen.

Delseger för driftsektionen på Aleris hemtjänst.

SAC:s driftsektion på Aleris hemtjänst skapade stor uppmärksamhet när de satte sitt övervakningssystem ParaGå i blockad. Nu slopas GPS-funktionen i det kritiserade systemet.

”Att vara eller inte vara?”

SAC:s driftsektion på Statens historiska museer tar med följande uttalande strid för vårt gemensamma kulturarv, mot den pågående marknadsanpassningen och förvandlingen av våra medborgerliga rättigheter till handelsvaror.

”Vi ska ha 100 procent av lönen nu!”

”Trots de fina orden om jämställdhet låter Svenskt Näringsliv sina medlemsföretag fortsätta med lönediskrimineringen. Var är krafttagen för jämställda löner? Fackförbunden i LO och TCO fortsätter att hänvisa till åtgärder som de själva vet är verkningslösa”. Det skriver SAC:s generalsekreterare Liv Marend i en debattartikel på SVT Opinion idag.

Joe Hill - Minnesåret 2015

2015 är det hundra år sedan syndikalisten Joe Hill mördades i Utah, USA. För att hedra hans minne arrangerar SAC en internationell organiseringskonferens i Gävle 13-16/8 med representanter från fackföreningar från hela världen.