Bli medlem i Umeå LS

 Här beskriver vi hur du gör för att gå med i vårt lokala fack.

Först och främst, vi litar på att du när du ansöker om medlemsskap har läst igenom och accepterat SAC:s principförklaring. 

Gör så här för att ansöka

Klicka på den röda knappen "Bli medlem" uppe i högra hörnet och följ instruktionerna på skärmen.

Kom ihåg att du inte blir medlem förrän du har betalat din första medlemsavgift. Aktuell avgift kan du avläsa i avgiftstabellen

Att byta fackförbund

Du som redan är med i en annan fackförening undrar säkert hur du gör för att byta fack utan att det blir krångligt. Det är inte särskilt svårt. Enda orsaken till att det kan ta tid är att vissa fackföreningar tillämpar uppsägningstider.

En enkel steg-för-steg-guide till att byta fackförening

  1. Det första du gör är att kontakta ditt nuvarande fack  och meddela dem att du vill byta till en annan fackförening. En del fack tillämpar så kallad uppsägningstid för medlemskapet. Det innebär att du förbundit dig att vara medlem tills uppsägningstiden (som kan variera mellan en och sex månader) gått ut. De har rätt att begära det så det är bara att vänta.

    Om din arbetsgivare gör avdrag på din lön (t ex inom byggbranschen) bör du begära att detta upphör. En blankett för att avsluta denna fullmakt kan du få från LS.

  2.  När uppsägningstiden är över kan du ansöka om medlemskap i Umeå LS enligt instruktion ovan.

Frågor?

Om du har problem med att registrera dig som medlem, eller av någon anledning inte vill göra inträdesansökan över nätet, hör av dig till styrelsen på umea.ls@sac.se.

Bli medlem i Umeå LS