Aktuellt

Välkommen på facklig grundkurs 18/10

Välkommen på facklig grundkurs med Umeå LS av SAC!

Torsdagen den 18 oktober kl. 18:00 är arrangerar Umeå LS en samlad facklig grundkurs. Kursen är utformad för nya medlemmar, men passar även perfekt för dig funderar på att bli medlem!

Mötet är en introduktion till SAC, Umeå LS och saker som är bra att veta om facklig organisering. Vi kommer prata om våra arbetsplatser, om sektioner som kan skapa sammanhang mellan arbetsplatser och om facklig kamp. 

Vi bjuder på fika och kursen beräknas vara färdiga runt 20:30.

 

För att anmäla er till kursen, skicka ett mail till umea.ls@sac.se

Varmt välkomna!

Hotet mot strejkrätten

Nu kan du ta del av ett introducerade och mastigt föredrag om strejkrätten! Föredraget arrangerades i Karlstad den 7 juli 2018.

Manifestation till försvar av strejkrätten

Onsdag den 20/6 samlas vi på Renmarkstorget, med det tvärfackliga Nätverket Försvara Strejkrätten Västerbotten för att tillsammans säga nej till inskränkningar i strejkrätten.

Juluppehåll

Expeditionen kommer att vara obemannad under jul-, nyårs- och trettondagshelgen. Från och med den 13 januari 2015 kommer expeditionen åter bemannas varje tisdag mellan kl 18 och 19.

Uppstart hösten 2014

Nu drar vi igång verksamheten efter sommaruppehållet: förhandlingskurs, branschkonferens och facklig fortbildning. Missa inte höstens första medlemsmöte på torsdag 11 september!

Krönika: Fascismen besegras genom facklig kamp - En syndikalistisk reflektion efter Kärrtorp 2013

Alla har sett de fantastiska demonstrationerna med Kärrtorp som epicentrum. På många orter är syndikalister drivande. Det var på tiden att massorna rör sig. Antifascismen har länge varit begränsad till ett gräl mellan de "finare" salongernas ideologiska kamp (DN, Aftonbladet etc.) och "fulingarnas" fysiska kamp (AFA, RF etc). Så ser det i alla fall ut i massmedia. 
I Kärrtorp kan man tala om en mäktig moralisk eller kulturell kamp i lokalsamhället. Det är förstås överlägset både DN-kolumner och fysisk konfrontation. Men jag blir både glad och deppad av förra veckans manifestationer.

Varsel om stridsåtgärd

Syndikalistiska Umeå Lokala Samorganisation varslar härmed om sympatiåtgärder med kommunal.

Böcker och broschyrer

Här finns böcker som Umeå LS säljer och broschyrer som finns i lokalen. Mycket av materialet går att ladda hem från denna sida. Det är texter om om syndikalism, arbetsplatskamp och annat som vi tycker om och vill dela med oss av.