Aktuellt

Juluppehåll

Expeditionen kommer att vara obemannad under jul-, nyårs- och trettondagshelgen. Från och med den 13 januari 2015 kommer expeditionen åter bemannas varje tisdag mellan kl 18 och 19.

Uppstart hösten 2014

Nu drar vi igång verksamheten efter sommaruppehållet: förhandlingskurs, branschkonferens och facklig fortbildning. Missa inte höstens första medlemsmöte på torsdag 11 september!

Krönika: Fascismen besegras genom facklig kamp - En syndikalistisk reflektion efter Kärrtorp 2013

Alla har sett de fantastiska demonstrationerna med Kärrtorp som epicentrum. På många orter är syndikalister drivande. Det var på tiden att massorna rör sig. Antifascismen har länge varit begränsad till ett gräl mellan de "finare" salongernas ideologiska kamp (DN, Aftonbladet etc.) och "fulingarnas" fysiska kamp (AFA, RF etc). Så ser det i alla fall ut i massmedia. 
I Kärrtorp kan man tala om en mäktig moralisk eller kulturell kamp i lokalsamhället. Det är förstås överlägset både DN-kolumner och fysisk konfrontation. Men jag blir både glad och deppad av förra veckans manifestationer.

Varsel om stridsåtgärd

Syndikalistiska Umeå Lokala Samorganisation varslar härmed om sympatiåtgärder med kommunal.

Böcker och broschyrer

Här finns böcker som Umeå LS säljer och broschyrer som finns i lokalen. Mycket av materialet går att ladda hem från denna sida. Det är texter om om syndikalism, arbetsplatskamp och annat som vi tycker om och vill dela med oss av.