Hem / LS / Malmö

Malmö

 

Nyheter

Internationell solidaritet - från arbetare till arbetare

SAC kämpar tillsammans med basdemokratiska fackföreningar över hela världen. Nu kan du följa vårt internationella arbete på en egen blogg.

Vi tog fajten på jobbet och vann

SAC Syndikalisterna är facket för alla som vill förbättra sina villkor och kämpa för ett bättre samhälle. Här kan du läsa om medlemmar som förbättrat sin arbetssituation i transportbranschen.

Det är vi på golvet som är facket

Hur har du det på jobbet? Är arbetstakten ok? Är lönen bra? Kan du ta de pauser du behöver? Kan du och dina kollegor påverka planeringen?

Syndikalister i Ukraina

Maidantorget i centrala Kiev är fortfarande ockuperat av fascister, nationalister och andra grupper med olika agendor. SAC har besökt Ukraina och det syndikalistiska facket AWU.

Insamling till kampanjen Rättvis vinhandel

Nu startar vi en insamling för kampanjen Rättvis vinhandel, som består av fackföreningar och organisationer i Sydafrika, Argentina, Chile, Sverige och Finland. Kampanjen kräver schyssta villkor för arbetare i hela värdekedjan av vin som säljs i Norden.

Facklig seger i Norrköping

Norrköpings LS tog fajten mot sexuella trakasserier och diskriminering på ett centralt beläget kafé. Nu betalar kaféet ut ett stort skadestånd och går en arbetsrättslig utbildning.

Fira 1 maj med SAC Syndikalisterna

Varje år är vi tusentals som går i SAC Syndikalisternas tåg på 1 maj. Här samlar vi information om arrangemangen runtom i landet.

Bra uppslutning på organiseringskonferensen

5-6 april samlades representanter för tolv LS på SAC-huset i Stockholm för att diskutera allt från medlemsvärvning till feministiska frågor.

Stöd antifascismen på arbetsplatserna

Vårdarbetare, brandmän och elever sätter ner foten och visar vad antifascism i praktiken är. De vet vilken viktig arena arbetsplatsen är, vilka möjligheter vi har där. Vi i SAC Syndikalisterna stödjer de initiativ som tagits, och hoppas att fler arbetsplatser kommer följa deras exempel.

Kvinnojour betalade ut lönefodran

Idag möttes Stockholms LS och kvinnojouren Terrafem i Tingsrätten. Tvisten slutade med en förlikning och LS medlem kompenseras med 22 000 kronor.

Kontakt

Davidhallsgatan 4, Malmö
Tel:040-126178
Epost:malmo@sac.se

Exeditionstid
Tisdag 17 - 19
Torsdag 17 - 19

Postadress
Box 175 75
200 10 Malmö

Bankgiro 5230-3567

Kalendarium