Järnvägssektionen lägger varsel

Järnvägssektionen Malmö tar strid mot SJ:s senaste, att låta nya timanställda betala uniform och utbildning. SJ har dom senaste åren gjort till en vana att bråka med sina anställda. Det senaste utspelet är att hålla ”idol” liknande förfaranden vid anställningen av nya.

Läs hela varslet här

De som timanställds får inte lön under utbildningsperioden och betalar eller lägger ut pengar för sin uniform under sin tid som timanställd. Det här är en i raden av många försämringar och Järnvägssektionen har beslutat att ta till strid. Vi borde ha satt ner foten mot försämringarna långt tidigare.
Inledningsvis lägger sektionen ett varsel mot SJ:s uniformsreglemente under en veckas tid med start 11 december kl 12. I praktiken innebära det att en t-shirt kommer bäras över uniformen med budskapet ”Min fackförening kräver att SJ betalar uniform och utbildning”. Informationsdelen i varslet innebär att det görs utrop i tåget enligt en manual som förklarar anledningen till att en del av personalen bär t-shirten. Konflikten påverkar inte tredje man utan vänder sig mot SJ då vi väljer att informera öppet vilka villkor vi som arbetar på tågen har. Informationsträffar hålls på arbetsplatsen löpande om vad som sker under konflikten. Arbetsplatstidningen sprids i större upplaga, namnuppropslistor finnas som du kan skriva på och flygblad delas ut. Se Järnvägssektionens anslagstavla eller hemsida för löpande information. Läs mer i tidningen om hur du som är medlem i andra fackförbund eller är oorganiserad kan delta eller stödja våra nya arbetskamrater för att få bra arbetsvillkor och inte bli andra klassens anställda.