Fackföreningarnas styrka bestämmer arbetsvillkoren

Att många arbetsplatser har dåliga villkor är ingen nyhet. Frågor som diskuterats hett på senare tid inom SJ är frågor som börjar få likheter med andra arbetsplatser där fackföreningar är så svaga att anställda tvingas till att köpa sin uniform, gå obetalda företagsspecifika utbildningar och jobba under andra dåliga förhållanden.

Bra arbetsvillkor kostar pengar och på ett vinstdrivande företag, som SJ AB, jagar dom hela tiden efter minskade utgifter. Det sker alltid på bekostnad av vår arbetsmiljö och trygghet.
SJ:s grundutbildning är inte en yrkesutbildning som kan användas på andra arbetsplatser även om SJ försöker ge sken av att det skulle vara så. SJ försöker få det att låta som att den går att jämställa med en utbildning till ingenjör eller KY:s utbildning för lokförare. Det är såklart inte sant.
Syftet med utbildningen är dels att lära nya tågvärdar jobbet på tåget men likaväl är det en utbildning i hur en god medarbetare förväntas arbeta. Tågvärden ska arbeta lojalt med SJ:s bästa för ögonen i alla lägen. Det lojalitetsbegreppet innehåller givetvis inte att arbeta för bra anställningsvillkor, fasta tjänster, högre lön eller slopad kvartstid. Nyckelbegreppet är att ”du skall vara tacksam”. Det här är den utbildning som den nyanställda timmisen ger sin tid gratis till under fler veckor.
På samma sätt är uniformen ett krav för att få jobba på tåget, men även den skall betalas av en osäkert anställd timavlönad tågvärd. Tågvärdar ska helt plötsligt börja betala för våra arbetsredskap så bli inte förvånad om du inom kort måste ta med dig en egen Megadisc när du ska stå i bistron.
Sparka på den som redan ligger är ett begrepp som känns beskrivande.
Nu är det dags att visa SJ att vi är starka aktiva fackföreningar och vända trenden! Är du också med på tåget?