Nyheter från sektionen

Fackföreningarnas styrka bestämmer arbetsvillkoren

Att många arbetsplatser har dåliga villkor är ingen nyhet. Frågor som diskuterats hett på senare tid inom SJ är frågor som börjar få likheter med andra arbetsplatser där fackföreningar är så svaga att anställda tvingas till att köpa sin uniform, gå obetalda företagsspecifika utbildningar och jobba under andra dåliga förhållanden.

Frågor och svar om facklig konflikt

Frågor och svar om facklig konflikt

Vad gäller egentligen när dit fack går ut i strid

Gammalt grepp blir som nytt

Gammalt grepp blir som nytt

SJ AB:s Idol-anställning
”- Vi ville pröva ett nytt sätt genom att möta alla 260 sökanden personligen, i stället för att göra det första urvalet baserat på enbart ett cv, säger Peter Blomqvist, SJs Personaldirektör.”
Intranätet: Nytt grepp med personligt rekryteringsmöte

Hur gör du som är med i SEKO, ST eller SLFF under varslet? Läs Här

Den som är med i en annan fackförening är Järnvägssektionen har oxå rättighetr under det varsel som nu lagts. Det gäller dessutom de som inte är med i något fack, oorganiserade.

Järnvägssektionen lägger varsel

Järnvägssektionen Malmö tar strid mot SJ:s senaste, att låta nya timanställda betala uniform och utbildning. SJ har dom senaste åren gjort till en vana att bråka med sina anställda. Det senaste utspelet är att hålla ”idol” liknande förfaranden vid anställningen av nya.

Läs hela varslet här

Med mössan i hand

Turerna kring de nyanställningar av timpersonal som ägt rum under hösten har på flera sätt blottat den personalpolitik som SJ AB satt kurs mot. Det är som sagt inget nytt men ledningen har, för att använda deras egen vokabulär, gått från klarhet till klarhet.