Röster om sitt medlemskap

Jenny, vårdare

Jenny, vårdare

Vi är tre stycken som har en driftsektion på ett LSS-boende. Tillsammans med våra andra arbetskamrater är vi ett starkt arbetarkollektiv som alltid ställer upp för varandra. På grund av det är vi även starka mot ledningen, har fixat högre löner, kontrollerar schemaläggningen och tvingat till oss ett eget personalrum.

Nancy, servitris

Nancy, servitris

På mitt jobb var vi förbannade över att ägaren samlade in våran dricks som han sedan tog den största delen av. Vi organiserade oss genom SAC och upplyste honom sedan om hur dåligt det skulle gå för restaurangen om vi inte fick våran dricks. Sedan dess rör han aldrig dricksen och nu har vi kämpat till oss mycket bättre villkor än tidigare.

Peter, svetsare

Peter, svetsare

På min arbetsplats är vi ett par arbetskamrater som har en driftsektion. För oss är SAC ett självklart val eftersom det är vi som bestämmer över vår fackliga verksamhet. Tillsammans med arbetskamraterna i IF metall har vi organiserat flera strejkhot och en vild strejk som tvingat ledningen att investera miljonbelopp i en bättre och mer hälsosam arbetsmiljö.

Yazdan, städare

Jag jobbar som städare för en städfirma. Tillsammans med ett par arbetskamrater gick vi över till SAC och började kämpa för att minska våra städområden genom att sakta ner arbetstempot. Vill cheferna få mer städat får de nu anställa fler arbetskamrater. Cheferna kan glömma att vi överdriver våra arbetsprestationer!