Mall för mejl till Zalando

Vill du mejla Zalando och arbetsköparen Ingram micro för att visa att du bryr dig om lagerarbetarnas arbetsmiljö? Använd gärna denna mall och skicka till sylvain.monneyron@ingrammicro.com, VD på lagret och till anne.vibe.hansen@zalando.dk, svensk talesperson för Zalando.

Hej!
Jag heter (ditt namn) och är oroad över de nyheter jag hör från ert lager i Brunna i norra Stockholm.

Jag hör om anställda med utslitna ryggar, axlar och knän som inte har någon chans att sitta ner under arbetstid utan att riskera löneavdrag. Jag hör om småbarnsföräldrar som inte kan nås av förskola och anhöriga under arbetsdagen då de förvägras ha med sig mobiltelefonen in på lagret. Jag hör om anställda som svimmat under arbetstid på grund av stress i kombination med tunga arbetsmoment. Jag hör om trakasserier av fackligt anslutna, av bemanningspersonal och av kvinnliga medarbetare. Jag har till och med hört om flera kvinnliga medarbetare som fått på förhand ofrivilligt avbrutna graviditeter på grund av det höga arbetstempot och att de tvingas arbeta stående nästan hela dagen.

Zalandos reklam hyllar ”Activists of Optimism” och skriver ”we celebrate people that stand for optimism (...). We're here for positive action. We're here to empower those who choose optimism and encourage everyone to join the movement.” De anställda vill bara sköta sina arbeten och umgås med vänner och familj på sin fritid. Men i och med de hemska arbetsförhållanden som de tvingas utstå väljer de nu att föra en aktiv kamp för en bättre arbetsplats. Dessa anställda är i mina ögon de riktiga Activists of Optimism.

Allt de vill ha är rätten att utse skyddsombud samt att bli behandlade med respekt och värdighet. Som konsument och kund hoppas jag att detta krav är en självklarhet för er att uppfylla!

<<Tillbaka