Bra för samhället med olika sorters vänster

I kampen mot den nygamla exploateringen av arbetskraft som tagit fart i och med arbetsmarknadens förvandling till laglöst land tjänar alla på att det finns rörelser som flyttar fram positionerna. Samhället tjänar på att det finns olika sätt att vara radikal, att det finns flera sorters vänster.

Därför kan vi exempelvis ha en nyliberal extremist som finansminister utan att de flesta ens har den blekaste. Inom arbetarrörelsen hade en sådan ytterkantsfigur inte ens fått tillträde till kursgårdens toalett.

Enligt Dan Holke, chefsjurist på LO/TCO Rättsskydd har Berns rätt i sak, men även de som inte sympatiserar med SAC måste inse att arbetsgivarna kommer att få mycket rätt i sak framöver.

Jag tänker inte bara på fackföreningsfientlig EU-lagstiftning utan på bemanningsföretagens infernaliska jobb med att ställa svensk arbetsrätt off side dessutom konkar de och återuppstår inte bara för att bolla personal utan också för att undgå skatt.

Jag vet förstås vilka känslor som SAC väcker inom arbetarrörelsen. Men när det gäller konflikter är både LO och SAC lika goda maffiaorganisationer om högern får bestämma. Har HRF glömt hur mycket däng de fick för blockaden av salladsbaren Wild’n Fresh 2006–2007?