Vad händer i Grekland och Ukraina?

Missa inte föredraget 10/5 med SAC:s internationella kommitté och generalsekreterare Liv Marend, som under den senaste månaden besökt både Kiev och Aten.

Under hela efterkrigstiden har arbetarrörelsen alltid påvisat att fascistiska rörelser snabbt kan växa i spåren av kapitalets kris, något som konsekvent att förlöjligats från borgerligt håll. De har alltid sagt att detta är något som hör till historien. Det vi nu ser i Europa är hur fascistiska rörelser vinner mark i nationer som kollapsat. I den värsta ekonomiska krisen sen 30-talet.

SAC syndikalisternas internationella kommitté har besökt Ukraina och Grekland. Där har de träffat frihetliga organisationer som verkar i dessa områden där fascistiska partier sitter i maktpositioner. Hur kan vi i Sverige stödja våra kamrater som verkar där och hur kan vi i praktiken och leva upp till vårat favoritslagord: Internationell solidaritet - arbetarklassens kampenhet? Kom och lyssna på vad SAC:s internationella kommitté har att berätta om sina resor, samt kamrater från Ukraina och Grekland!

Tid: Lördag 10/5 14.30

Plats: Cyklopen i Högdalen, Stockholm

På den här bloggen kan du läsa om resorna och SAC:s möten med fackföreningar, organisationer och aktivister i Ukraina och Grekland.