Västerås LS firar 100 år

10 oktober firar Västerås LS hundra år som frihetlig och kämpande fackförening!

Västerås LS har 2015 funnits i 100 år som frihetlig, syndikalistisk fackförening. Detta historiska tillfälle vill vi nu fira med ett hejdundrande kalas. Det blir tal, föredrag, sång och musik och filmvisning och naturligtvis, festmiddag på kvällen.

Tid: Lördagen den 10 oktober 14.00

Plats: Culturen, Sintervägen 6

Vi börjar med ett publikt arrangemang. Klockan 14 inleder vi på Elektra Bio med föredrag av Maria Karlsson som är en av medförfattarna till SAC:s jubileumsbok "Ett sekel av syndikalism". Efter det följer sång och musik med Jan Hammarlund och till sist visar vi Bo Widerbergs film om den svenskamerikanske sångaren och agitatorn Joe Hill. Detta program kommer i sin helhet att kosta 50:- och betalas direkt vid inträdet.

Klockan 18.30 har vi insläpp till middagen som är i ABF:s lokal i samma hus en trappa upp. Middagen är bara för medlemmar men som medlem har du möjlighet att ta med dig en gäst. Priset är 100:- per person och det ska betalas in senast 3/10. Du är anmäld i och med att betalningen har kommit in. Betala till LS postgiro 12 35 47-2 eller bankgiro 217-4621. Ange vem betalningen är från, att det gäller jubileumsmiddag och om du betalar för 1 eller 2 personer. Det kommer att serveras en buffé med fler olika sorters rätter - kött, fisk, vegetariskt och veganskt. Men meddela gärna LS i förväg, om du äter något annat än kött/fisk, eller om du har några andra önskemål i matväg, så vi vet hur mycket av de olika alternativen vi ska beställa. Alkoholfri dryck ingår i priset, vin och öl kommer att finnas till självkostnadspris. Då är det alltså kontanter som gäller. I samband med middagen kommer det givetvis också att bli tal och underhållning till 100-åringens ära.

Det går givetvis bra att delta på bara det ena av evenemangen, antingen det öppna programmet på eftermiddagen eller på middagen. Men vi hoppas givetvis på en stor uppslutning både på dagen och kvällen.
Var med och fira 100 år av syndikalism i Västerås!

 

Varmt välkomna!

Festkommittén gm

dess ordförande