Ungdomar förtjänar schyssta löner

SAC Syndikalisterna tar ställning mot den s. k. Jobbpakten och bjuder in till ett öppet seminarium 15/12 klockan 15.00 på SAC-huset, Sveavägen 98 3tr. 

Moderaterna har klubbat igenom en åtgärd som sanktionerats av LO, riktad mot unga upp till 23. Den går ut på att ungdomar får betalt för 75% av sin arbetstid, övriga 25% blir oavlönad utbildningstid. SAC Syndikalisterna tar ställning mot den s. k. Jobbpakten och bjuder in till ett öppet seminarium 15/12.

Diskriminering av utsatta grupper har aldrig varit en bra lösning på strukturella orättvisor. Resultatet blir ofta en permanent särbehandling.

Varken samtida eller historiska exempel talar för att sänkta löner är en bra väg mot flera jobb. När IF Metall och Teknikföretagen försökte samma grepp 2010 ledde det till endast 38 arbetstillfällen - samtidigt försämrades villkoren för en stor grupp löntagare.

När separata kvinnolöner infördes i mitten av nittionhundratalet motiverades det av näringslivet och LO med att det var ett sätt för kvinnorna att komma ut i arbetslivet. Resultatet, kvinnors lägre löner för samma jobb, brottas vi med än idag.

Därför säger vi i fackförbundet SAC bestämt nej till den s.k. Jobbpakten. Tillsammans med Syndikalistiska Ungdomsförbundet och föreningen Allt åt alla bjuder vi in till ett
öppet seminarium och diskussion

15/12 klockan 15.00 på SAC-huset, Sveavägen 98 3tr. 

Varmt välkommen!