Taxistrejk får stöd av transportarbetare

Storstockholms Transportsyndikat, en syndikalistisk fackförening för anställda inom Stockholms kollektivtrafik ställer sig undrande över Luftfartsverkets, LFV, agerande i taxikonflikten och ger sitt stöd till de strejkande taxichaufförerna.

- Har inte Luftfartsverket lärt sig något, undrar Lisa Franck, förtroendevald i syndikatets styrelse. Luftfartsverket har nu försökt bli av med friåkarna sedan 1999. Både Marknadsdomstolen (1999 liksom 2010) och Konkurensverket (2009) har kritiserat Luftfartsverket agerande hårt och ändå fortsätter Luftfartsverket att diskriminera friåkarna.
- Jag har full förståelse för denna stängda blockad de genomför idag. Jag önskade att jag själv kunde delta, tillägger Franck.

Storstockholms Transportsyndikat ser med allvar på Luftfartsverkets planer att den 25 mars att införa ett staketsystem som i praktiken gynnar Taxi Stockholm,Taxi 020 och Taxi Kurir.

- Man måste vara bra naiv om man tror att detta nya system inte gynnar de tre stora taxibolagen, säger Markus Balde, förhandlare. Införande och användandet av staketet är klassisk kundpsykologi. Man styr vilket taxibolag kunden kommer att använda i praktiken.

Vi syndikalister inom Storstockholms Transportsyndikat av SAC-Syndikalisterna kommer att stödja våra kamrater på det sätt vi finner det lämpligt. Även om detta skulle kunna innebära strejker och dylikt inom andra delar av kollektivtrafiken i Stockholms län.

 

Driftkommittén för Storstockholms Transportsyndikat
tfn. 070 427 86 86
E-post: kontakt@transportsyndikat.se
www.transportsyndikat.se
www.sac.se