Syndikalistiska aktioner på Systembolagen i 20 städer

Mitt i Luciaruschen genomför syndikalisternas fackklubb på Systembolaget, DFSA, en landsomfattande direktaktion på Systembolagsbutiker i 20 städer från Gällivare i norr till Malmö i söder.

– Det kan bli lite rörigt på Systembolagen imorgon, säger företrädare för SAC

Anledningen är att Systembolaget belagt fackföreningen med muntligt och skriftligt informationsförbud sedan fackföreningen gått i strid för sina medlemmar.

– Systembolaget försöker hindra oss att sprida facklig information. Det kan vi förstås inte tolerera. Som fackförening har vi ett ansvar att upplysa personalen om deras rättigheter. Vi har ett angeläget budskap till kollegor, kunder och allmänhet. Vid exakt samma tidpunkt denna luciafredag kommer vi att genomföra aktioner inne på 32 Systembolag spridda över hela landet. Vi hoppas och tror att kunderna och kollegorna har förståelse för att det kan bli lite rörigt. Vi måste värna vår rätt till kommunikation, säger Nadja Fransson, presstaleskvinna på DFSA.

Imorgon sker syndikalistiska direktaktioner exakt samtidigt inne på Systembolagen i följande städer:

Gällivare, Luleå, Umeå, Piteå, Östersund, Gävle, Sandviken, Uppsala, Karlstad, Stockholm, Norrköping, Katrineholm, Örebro, Västerås, Eskilstuna, Jönköping, Visby, Göteborg, Lund, Malmö.

DFSA Presskonferens: Utanför Systembolaget Globen, Arenaslingan 10, Johanneshov, Stockholm 17.15.

DFSA Presstjänst
Kontakt: Nadja Fransson, presstaleskvinna, Emil Boss, presstalesman.

För bakgrund till aktionen, och information om informationsförbudet, anställningarna och DFSAs tidigare aktioner, se http://driftsektionforsystembolagsanstallda.blogg.se/

Se även: www.sac.se/dfsa

För direkt kontakt med lokala aktionsgrupper, kontakta DFSA presstjänst.