Stridsåtgärder mot bemanningsföretaget Bonik AB

Malmö Handels- och Servicesyndikat har satt bemanningsföretaget Bonik AB i blockad vid spelborden i Malmö p g a företagets vidriga personalpolitik.

Bonik AB är ett bemanningsföretag som hyr ut croupiers till spelbord runt om på uteställen i Sverige. Ett typexempel på personalpolitik är att avskeda anställda för att de önskar ta ledigt för att sedan hävda att de sagt upp sig själva, hota med att ingen innestående lön kommer att utbetalas samt att de ska få böta flera tusen kronor för de kvällar de inte kan arbeta. De kräver att anställda jobbar när de är sjuka och ger tips om att de bör använda mycket smink, flörta och ha generös urringning för att locka kunder till spelborden.
 
Malmö Handels- och Servicesyndikat av SAC syndikalisterna har av dessa anledningar vidtagit stridsåtgärder gentemot Bonik AB i form av blockad av spelbord där berörda kunder kontaktas och riskerar att involveras i konflikten om de inte håller sig neutrala och stänger sina spelbord under konflikten. Sista svarsdatum för kundernas inställning är den 3:e september och det skickas till e-postadressen hos.malmo@sac.se.
 
 Berörda kunder är för närvarande:
 
 1.      T-bar
 2.      Lunds Nation
 3.      Östgöta Nation
 4.      Bodoni
 5.      Boomers
 6.      Chili
 7.      Hipp
 8.      Ice
 9.      Interpool
 10.     KB
 11.     Slagthuset
 12.     Björkaloge
 13.     Jägersbo
 14.     Valvet (Offside)