Strejken på Systembolaget över

24/5 var strejken på Systembolaget Gullmarsplan i Stockholm över. Parterna möttes kring de lokala kraven efter att försäljare i SAC-sektionen strejkat sedan 11/5 i protest mot orimliga arbetstider, underbemanning och stress.

 

SAC:s Driftsektion för Systembolagsanställda är nöjd med utfallet men hoppas samtidigt att protesterna mot Systembolagets nya personalreformer sprider sig till andra butiker.

 -          Med bra bemanning och rimliga arbetstider kan vi nu fokusera bättre på våra arbetsuppgifter. Utan stödet från arbetskamrater på butiken och i andra butiker hade det känts tungt, kanske inte ens gått. Vi har nått ut med vår kritik mot personalreformerna och hoppas att vi har visat kollegor på andra butiken att de inte är ensamma om sina upplevelser, säger Mikael Lindegren, en av de strejkande.

Sektionen är övertygad om att det behövs mer diskussion kring bland annat arbetsglädje som lönekriterium och resursbrist på medelstora butiker.

-          Vi hoppas och tror att fler kommer bryta tystnaden. Det är bättre att våga prata om saker än att knyta näven i fickan, säger Emil Boss, som också strejkat.

Följ utvecklingen på http://strejkbloggen.wordpress.com