Strejk på statligt ungdomshem

Idag måndag den 28 mars inleds Sveriges första skolstrejk på över 20 år på SIS Ungdomshem Björkbacken i Göteborg. 

Fyra av de sex lärarna på Björkbackens skola, samtliga anslutna till SAC-syndikalisterna, går ut i strejk mot ökad arbetsbörda och försämrade anställningsvillkor.

Försämringarna är förankrade hos SiS högsta ledning som sitter i Stockholm. Därför kommer ett antal av de strejkande lärarna att protestera utanför SiS Huvudkontor på Drottninggatan 29 i centrala Stockholm med start klockan 13.00 idag 28 mars.

– De ytterst ansvariga för försämringarna på Björkbacken befinner sig väldigt långt bort från den verksamhet som deras beslut drabbar, säger Daniel, en av de strejkande lärarna. Därför anordnar vi ett möte utanför deras kontor, så att de ha möjlighet att komma ut och tala med oss direkt.

SAC har för avsikt att protestera utanför huvudkontoret varje dag som lärarna strejkar. I nuläget är lärarna uttagna i strejk måndag, tisdag och torsdag denna vecka. Om ingen lösning nås kommer strejken trappas upp ytterligare.

Även i Göteborg kommer lärare från Björkbacken att vara tillgängliga för kommentarer. Dessa nås genom deras fackliga ombud, Klas Rönnbäck på telefon 076-8093430.

Klas Rönnbäck, ombud för de strejkande lärarna och ordförande för Göteborgs Utbildningssyndikat: 076-8093430
E-post: bjorkbacken.strejkkom.gbg@sac.se
Blogg: www.bjorkbacken.wordpress.com